Coronavirus

Aan de slag met het Lokaal Sportakkoord Dinkelland

Publicatiedatum: 
27 feb 2020

Aanmelden aftrap Lokaal Sportakkoord 11 maart

We vragen u om bij de aanmelding door te geven waar u zich voor wilt inzetten en waar u behoefte aan hebt. Zo kunnen we ons tijdens de aftrap richten op hoe we dit samen gaan doen.


In Dinkelland vinden we het belangrijk dat iedereen, écht iedereen met plezier kan sporten en bewegen. In een veilige en gezonde omgeving en ieder op zijn eigen niveau. Om dat te bereiken is vorig jaar het Lokaal Sportakkoord Dinkelland opgesteld. Nu is het tijd om aan de slag te gaan en daarvoor wordt op woensdag 11 maart de aftrap gegeven.

Het Lokaal Sportakkoord Dinkelland is op 30 oktober 2019 ondertekend door verschillende partijen die gezamenlijk tot de ambities en acties zijn gekomen. “Het akkoord is als één van de eerste sportakkoorden in Nederland goedgekeurd en we hebben budget gekregen om het uit te voeren”, aldus wethouder Benno Brand. “Dus we kunnen aan de slag. Tijdens de aftrap willen we samen kijken met welke acties en ambities we gaan beginnen. En vooral: wat daarvoor moet gebeuren en wie wat gaat doen. Alle partijen die het Lokaal Sportakkoord hebben ondertekend zijn voor de aftrap uitgenodigd. Uiteraard zijn ook andere partijen of inwoners die een actieve bijdrage willen leveren van harte welkom.”

De aftrap is op woensdag 11 maart 2020 en vindt plaats bij voetbalvereniging UD in Weerselo (Gunnerstraat 31). De avond begint om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur) en eindigt om ongeveer 21.30 uur. Komt u ook bij de aftrap van het Lokaal Sportakkoord? Meld u aan voor 9 maart via bovenstaande link. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u mailen naar rik.stamsnieder@noaberkracht.nl

Het Lokaal Sportakkoord van Dinkelland verbindt vooral mensen en partijen en zet aan tot samenwerking en uitvoering. “Uiteraard de samenwerking tussen sportverenigingen onderling en met de gemeente, maar ook de verbinding met het sociaal domein”, licht wethouder Ilse Duursma toe. “Denk aan de (jeugd)zorg, onderwijs, kinderopvang en andere partijen zoals het bedrijfsleven. Samenwerking tussen al deze verschillende partijen zal eraan bijdragen dat men samen de vitaliteit versterkt.”

Omgaan met probleemgedrag
Een van de acties uit het Lokaal Sportakkoord is het omgaan met probleemgedrag bij (jeugd)leden. De Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) en Esmé Schreurs, tweede jaar Sportkunde studente aan het Windesheim Zwolle, gaan samen onderzoeken welke behoefte er is aan pedagogische ondersteuning bij de sportverenigingen. Je kunt hierbij denken aan hoe je omgaat met pestgedrag, kinderen die slecht luisteren of het op tijd signaleren van kinderen die zich niet prettig voelen. Tijdens de aftrap op 11 maart vertellen zij hier meer over en kunnen verenigingen met hen in gesprek. Bij het opgeven kunnen verenigingen alvast aangeven of ze behoefte hebben aan een workshop o.i.d. hierover. Verenigingen die meer willen weten kunnen contact opnemen met Esmé Schreurs via e.schreurs@swtd.nl.

 

Bekijk hier het Lokaal Sportakkoord Dinkelland.

dia sportakkoord
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-