Aanpassingen dienstverlening

De dienstverlening van de gemeente gaat door, maar in aangepaste vorm. We volgen hierin de actuele richtlijnen en maatregelen van de Rijksoverheid en de adviezen van het RIVM. De medewerkers werken zoveel mogelijk thuis en bijeenkomsten worden afgezegd. Afspraken en overleggen gaan zoveel mogelijk digitaal of worden verplaatst.

Door de maatregelen kan het zijn dat de wachttijd langer is dan u van ons gewend bent, we vragen hiervoor uw begrip.

Burgerzaken uitsluitend op afspraak

Update 14-01-2022: 

Het gemeentehuis is open. Kunt u uw zaken digitaal regelen via de website? Dan vragen we u dat zoveel mogelijk te doen.

De afdeling Burgerzaken werkt uitsluitend op afspraak. Ook het afhalen van documenten (rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) kan alleen op afspraak. Vanwege de veiligheid van medewerkers en bezoekers werken onze medewerkers achter een kuchscherm. Wij vragen uw begrip voor deze maatregelen.

De tijden dat u op afspraak terecht kunt bij burgerzaken zijn:

maandag t/m vrijdag van 8.30 uur – 12.30 uur, op dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 14.00 uur – 16.30 uur en op donderdagavond van 17.00 uur – 19.30 uur.

Het afhalen van documenten kan van: maandag t/m donderdag van 8.30 uur – 17.00 uur, op donderdagavond van 17.00 uur – 19.30 uur en op vrijdagmorgen van 8.30 uur – 12.30 uur.

U kunt hier digitaal een afspraak maken, of telefonisch via 0541-854100. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Heeft u afspraak staan en heeft klachten (neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts)? Dan verzoeken wij u om niet naar het gemeentehuis te komen. U kut een nieuwe afspraak maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Heeft u een afspraak die niet kan wachten, neem dan telefonisch contact op: 0541-854100.

Geen huisbezoeken

Medewerkers van team ondersteuning & zorg brengen in principe geen huisbezoeken meer, tenzij de situatie urgent is. Telefonisch contact en een digitale melding doen is uiteraard gewoon mogelijk.
 

Corona Hulplijn van de gemeente, Wijkracht en SWTD

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland, Wijkracht en de gemeente Tubbergen hebben de handen ineen geslagen en een hulplijn opgericht. SWTD heeft haar reguliere werkzaamheden kunnen ombuigen naar een Corona hulplijn. Hier proberen ze een helpende hand te bieden door advies te geven, praktische ondersteuning te bieden of een luisterend oor.

Er zijn veel initiatieven in onze gemeente, maar er zijn ook veel vrijwilligers die graag wat zouden willen doen. Bij de hulplijn komt dit samen. Daarnaast is de hulplijn ook voor mensen met vragen waarbij ze  even niet meer zo goed weet waar ze daarmee naartoe moeten. Of het nu gaat om opvoedvragen, mantelzorgondersteuning, initiatieven voor inwoners, behoefte aan een luisterend oor of informatie: de sociaal werkers ondersteunen, adviseren en helpen waar nodig.

De hulplijn is op werkdagen bereikbaar van 09.00-17.00 uur op het telefoonnummer: 085 051 40 52 of per mail op sociaalteamdinkelland@wijindebuurt.nl.
 

Afvalinzameling

PMD, restafval en gft-afval (inzameling door ROVA)
Op dit moment kan Rova haar dienstverlening ongewijzigd blijven uitvoeren. Actuele informatie en vragen en antwoorden over de dienstverlening van ROVA kun u hier vinden: dienstverlening ROVA.

Textiel inzamelen
De textielcontainers binnen de gemeente Dinkelland zijn weer open. Door er door Twente Milieu weer textiel ingezameld en afgeleverd bij het sorteercentrum aan de Galvanistraat in Tubbergen. Textiel mag ook rechtstreeks naar De Beurs worden gebracht.

Oud papier
Vooralsnog kunt u uw oud papier nog op de gebruikelijke wijze wegbrengen. Denk ook hierbij aan de maatregel om afstand te houden.

Afvalbrengpunt
Om te zorgen voor een goede hygiëne en veiligheid voor zowel medewerkers al bezoekers zijn er bij het afvalbrenpunt maatregelen genomen.
- De inwegende klant heeft geen toegang meer tot de weegunit. Via loket kunt u aangeven welk afval u komt brengen. 
- Alleen de uitwegende/betalende klant mag de weegunit betreden ( max 1 persoon). 
- Er wordt alleen per pin betaald
- Er worden maximaal 5 particuliere voertuigen toegelaten op het afvalbrengpunt
- Bedrijfsmatige stromen hebben voorrang op de wachtrij particulieren


Zwembad Dorper Esch aangepast open

Vanwege het coronavirus is het sportcomplex Dorper Esch aangepast open. Actuele informatie vindt u op www.dorperesch.nl.
 

Overleggen en bijeenkomsten in tijden van corona

De afgelopen periode is er door de medewerkers van de gemeente veelal thuisgewerkt. Langzaamaan worden de fysieke overleggen en bijeenkomsten weer opgestart. Sommige overleggen zullen ook zeker nog digitaal gevoerd worden. In persoonlijke gesprekken gaat dit in overleg met u als inwoner. Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de manier van overleg die gekozen wordt. Datzelfde geldt voor de locatie waar het overleg plaatsvindt.

1,5 meter maatregel
De 1,5 meter maatregel blijft nog een erg belangrijke maatregel in onze samenleving. Deze hanteren wij ook bij fysieke bijeenkomsten en dat zullen we de komende tijd ook nog blijven doen. Opstellingen van stoelen en dergelijke zijn dan ook met inachtneming van de 1,5 meter. Zo lang als dat nog nodig is en van ons wordt gevraagd. 

Aantal aanwezigen
Wat betreft het aantal aanwezigen houden we ons altijd aan de op dat moment geldende richtlijnen. Het kan daarom voorkomen dat er aan u gevraagd wordt om kritisch te bekijken wie er op dat moment echt bij een overleg aanwezig moet zijn.

Gezondheidscheck
Voordat er een overleg fysiek kan plaatsvinden wordt er door de medewerkers van de gemeente een gezondheidscheck gedaan. De volgende vragen kunnen gesteld worden:

  • Is er bij u iemand die aanwezig die klachten heeft zoals, neusverkoudheid, hoesten of keelpijn?
  • Zijn er bij u op de locatie kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) aanwezig?

Op basis van de antwoorden wordt gezamenlijk met u bepaald wat de beste manier is om het overleg plaats te laten vinden. Bijvoorbeeld digitaal, fysiek of wellicht op een andere datum. Het kan ook zijn dat medewerkers, op eigen verzoek of op verzoek van een inwoner, beschermende materialen gebruiken, zoals bijvoorbeeld een mondkapje.