Coronavirus

Basisschool De Kerkewei en ondernemers laten kinderen kennis maken met techniek

Publicatiedatum: 
11 apr 2018

Veel bedrijven kampen tegenwoordig met een tekort aan jonge medewerkers met een technische opleiding. De verwachting is dat dit tekort de komende jaren nog sterk zal toenemen. Op basisschool De Kerkewei in Rossum is men zich daarvan bewust en probeert men de kinderen (jongens én meisjes) op een leuke, speelse manier kennis te laten maken met allerlei verschillende vormen van techniek. Onlangs vond de themaweek ‘We gaan de lucht in’ plaats. De kinderen leerden op een onderzoekende en ontdekkende manier over vliegtechnieken. Ook vonden negen workshops plaats. Deze workshops werden verzorgd door bedrijven, ouders en grootouders.

De mensen van het bedrijf Clear Flight Solutions vertelden over robotvogels en Wilco Air gaf uitleg over de techniek die komt kijken bij het varen met een heteluchtballon. Thales Hengelo kwam met een uiteenzetting over de werking van een vliegtuigradar en Martijn Hoogeslag (Nederlands jongste zweefvlieger) had een boeiend verhaal over de kunst van het zweefvliegen. Maar ook de ouders en grootouders hadden een waardevol aandeel. Zo zijn er workshops gegeven over paragliden, paratrike, over hoe vogels kunnen vliegen, over het vliegen met een helikopter en zelfs over drones, hoe ze werken en wat ze allemaal kunnen.

De kinderen, de leerkrachten en de mensen die de workshops verzorgden waren erg enthousiast over deze middag, die zeker voor herhaling vatbaar is. Ter afsluiting van de themaweek was er een tentoonstelling voor ouders en grootouders. Er werd op een zeer diverse manier door de kinderen verteld en getoond wat zij geleerd hebben. Daarna hebben ze, middels een vliegwedstrijd, gezien wie zijn zelfgemaakte zweefvliegtuig (met dank aan Medicamenten Die Grenze) het verst kon laten vliegen. De Kerkewei kijkt terug op een zeer geslaagde week en bedankt Air Lusion voor het beschikbaar stellen van 2 skytubes.