Coronavirus

Bedrijvendag gemeente Dinkelland wederom geslaagd!

Publicatiedatum: 
8 feb 2019
Op dinsdag 5 februari  werd voor de derde keer een bedrijvendag in de gemeente Dinkelland georganiseerd. Een 20 bedrijven openden deze middag hun deuren voor de 2e jaars VMBO leerlingen van TCC Denekamp.

De mogelijkheid om twee verschillende bedrijven op deze middag te bezoeken, is voor de leerlingen een prachtige kans om kennis te maken met de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven. Uiteraard wordt binnen school veel aan beroepsoriëntatie gedaan, maar het blijft voor veel leerlingen moeilijk kiezen. Een kijkje in de praktijk helpt dan bij de beeldvorming.

De leerlingen zijn door school ingedeeld voor de twee bedrijfsbezoeken. Geprobeerd is om ze bij twee bedrijfstakken te laten kijken, om zo de verschillende mogelijkheden binnen de bedrijven goed te zien. En dat is gelukt: Ze werden door enthousiaste medewerkers rondgeleid. De deelnemende bedrijven tijdens de derde editie waren: aannemersbedrijf Niehof, aannemersbedrijf Gerwers, autobedrijf Wiefferink, machinefabriek Westerhof, boekhandel Brummelhuis, hotel de Schout, dierenartsenpraktijk NO Twente, Nijhuis CNC, kindercentrum huize Pardoes en villa Hoogklimmer, Erve Kuiper, tuincentrum Oosterik, Maku, erfgoed Bossem, Boerderij Campus, loonbedrijf Postel en W&B.

Er kan worden teruggekeken op een geslaagde middag die ook het komend jaar wederom zal gaan plaatsvinden.

Foto bedrijvendag
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-


Foto bedrijvendag 2
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-