Coronavirus

Burgemeester Joosten blikt terug op Lintjesregen en persconferentie en kijkt vooruit naar 11 mei

Publicatiedatum: 
24 apr 2020

Beste inwoners,

De aangepaste ‘Lintjesregen’ zit er op. Lintjesregen tussen aanhalingstekens omdat het echte lintje nog niet opgespeld kon worden. Een foto ervan konden we wel overhandigen. Al met al heel anders dan ik gewend was de afgelopen jaren. We hebben er met inachtneming van de geldende maatregelen toch een speciale dag van kunnen maken voor de gedecoreerden, zoals dat zo mooi heet. Want een speciale dag is het zeker als je benoemd mag worden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook al voelde het uitdelen misschien wat onwennig door de afstand, het is toch iets waar we nog wat langer aan vast moeten houden. Of misschien wel aan moeten wennen? Afgelopen dinsdag was er weer een persconferentie van minister-president Mark Rutte. In deze persconferentie vertelde hij ons dat we in ieder geval tot en met 19 mei zoveel mogelijk thuis moeten blijven, 1,5 meter afstand moeten houden tot elkaar en de geldende hygiënemaatregelen moeten volhouden. Ook veel andere maatregelen blijven gehandhaafd.

Met de versoepeling van een aantal maatregelen krijgen we wat meer de ruimte. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen voorzichtig, onder begeleiding, buiten weer wat gaan sporten. In Twente wordt gezamenlijk nagedacht over hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. De basisscholen en de kinderopvang kunnen vanaf 11 mei weer open. Voor veel mensen zal dit betekenen dat er een gevoel van oude structuur terugkomt. Al heb ik ook al wel ouders gesproken voor wie het best wennen zal zijn als de kinderen weer naar school gaan.

Voor een groep ondernemers was het toch nog wel weer even slikken. Horecagelegenheden, publieke locaties zoals musea, sportverenigingen (18+), fitnessclubs, e.a. die voorlopig nog gesloten blijven. Evenementen met een vergunnings- of meldplicht die tot 1 september niet door kunnen gaan. Dat is niet niks.

Heeft u vragen of maakt u zich zorgen? Neem contact met ons op zodat we u kunnen helpen of doorverwijzen als wij uw vraag niet direct kunnen beantwoorden.

Door het kabinet wordt elke keer een nieuwe stip op de horizon gezet en ons volgende ijkpunt is nu 11 mei. Laten we met ons allen volhouden en ons aan de maatregelen houden zodat we het virus onder controle krijgen en kunnen houden. Hou vol, houd afstand, we moeten het echt samen doen!

Met vriendelijke groet,

John Joosten
Burgemeester gemeente Dinkelland


Bekijk hier de brief