Coronavirus

Burgemeester Joosten: "Met elkaar en voor elkaar."

Publicatiedatum: 
1 jul 2020

Beste inwoners van Dinkelland,

Vandaag is het 1 juli, de dag waarbij vooralsnog de laatste versoepelingen van de coronamaatregelen zijn aangekondigd. Deze versoepelingen geven weer wat meer ruimte aan ons allemaal. En als we hier verantwoordelijk mee omgaan kunnen we deze ruimte met elkaar behouden. Als ik terugkijk op de afgelopen periode dan doe ik dat met een diepe zucht. Het is bijna teveel om te benoemen wat we allemaal hebben meegemaakt. Maar als burgemeester ben ik trots op de veerkracht en de saamhorigheid die u als inwoner heeft getoond. Met elkaar en voor elkaar.

Deze week is de laatste week voor velen voordat de vakanties gaan beginnen. De scholen hebben al vrij vanaf volgende week en daaropvolgend zullen vele anderen ook gaan. Afgelopen week hebben we al even kunnen proeven van het zomerse weer. Hopelijk gaan we van de zon de komende weken nog wel meer zien. Al hoeft het van mij niet meteen zó warm te zijn.

De komende tijd gaan we er in ieder geval met z’n allen veel op uit. De één gaat met name dagjes erop uit, de ander wat langer. Als regio krijgen we ook veel te maken met toerisme, zoals verscheidene berichten in de media ook hebben laten weten. Fijn voor ons als regio dat we hen mogen verwelkomen.

Vorige week tijdens de persconferentie van minister-president Rutte gaf hij aan dat de 1,5 meter afstand regel nog steeds ontzettend belangrijk is. Ook al zijn de berichten de afgelopen periode erg positief en lijken we het onder controle te hebben. Daarbij wil ik graag de nadruk leggen op ‘we lijken het onder controle te hebben’. Want zeker weten doen we dat niet. Als een soort veenbrand kan het virus nog onder ons zijn en zo weer oplaaien. Dat willen we uiteraard allemaal voorkomen. Maar daar hebben we elkaar voor nodig. Door tóch die 1,5 meter afstand te houden. Door ons gezonde verstand te blijven gebruiken. Door na te blijven denken wat we doen.

Uiteraard wil ik u niet met een zwaar of bezwaard gevoel de vakantie in sturen, maar ik vraag u wel alert te blijven. Verstandige keuzes te maken. Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal, van u en van mij, om te proberen het virus onder controle te houden. Of u de grens overgaat om met vakantie te gaan of in Nederland blijft.

Om maar de woorden van de minister-president te gebruiken: ga wijs op reis!

Ik wens u (alvast) een hgeel fijne vakantie, thuis of op reis.

John Joosten
Burgemeester gemeente Dinkelland

Bekijk hier de brief

burgemeester joosten
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-