Coronavirus

Burgemeester Joosten roept op: “Hoe sneller we nu minder doen, hoe sneller we straks weer meer kunnen”

Publicatiedatum: 
9 okt 2020

Een lastige periode. Dat is waar we nu in zitten. De eerste golf zijn we doorgekomen, de zomer is vrij rustig verlopen en nu “ineens” is de urgentie weer enorm. Dat is gek en heel lastig op sommige momenten. In de zomer hebben we allemaal weer een beetje kunnen proeven van hoe het vorig zomer ook ging. Met de nadruk op een beetje want er ging zeker ontzettend veel niet door. En om dan weer terug te schakelen naar het houden aan maatregelen en alles weer een beetje minder doen is moeilijk. Ook ik moest laatst wennen toen om 10 voor 10 werd aangekondigd dat de horecagelegenheid dichtging. Even schakelen maar voor mij is de urgentie enorm duidelijk dus ging dat schakelen vlot.

School, studie en vrije tijd
Voor en gedurende de zomer ging er veel aandacht uit naar onze jongeren. Met name veel negatieve aandacht en dat was vast niet altijd even leuk. Er zijn heel veel jongeren die zich heel netjes aan de maatregelen houden en ook de urgentie wel zien. Maar ook ik ben jong geweest en ik snap dat het allemaal lang niet even makkelijk is. Het ís ook gewoon hartstikke gezellig om samen met vrienden te zijn. En waarom mag je wel met 30 in een klaslokaal zitten, maar met niet meer dan vier personen samenkomen? Ja, dat is moeilijk uit te leggen. Maar we hebben deze afspraken samen gemaakt omdat daar keuzes in gemaakt moeten worden. En we het virus onder controle willen krijgen. We willen allemaal dat het zo snel mogelijk stopt. Als dat betekent dat we met niet meer dan 4 kunnen samenzijn dan is dat zo en houden we ons eraan.

Hoe sneller we reageren hoe sneller we eraf zijn
Sociaal contact is belangrijk voor ons allemaal, daarom mogen we elkaar ook nog opzoeken. Maar om dat niet in te grote groepen te doen komen we met maximaal vier mensen samen. Dat is overzichtelijk en zo kunnen we makkelijk afstand houden. We dragen een mondkapje wanneer dat van ons gevraagd wordt, we houden afstand, blijven uitkijken en zorgen voor elkaar. Hoe sneller we nu minder doen, hoe sneller we straks weer meer kunnen! Houd je aan de maatregelen!

Hoe zorg jij dat jij in contact blijft met je vrienden of sportteam? Gebruik je daarvoor apps of andere digitale platforms? En wat is het gekste of grappigste wat je mee hebt gemaakt? Of vind je het juist allemaal super lastig nu? We horen het graag!

burgemeester joosten
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-