Buurtbewoners Korte Bos Deurningen ontwerpen én bouwen zelf nieuwe speel- en ontmoetingsplek

Publicatiedatum: 
28 mrt 2018
Buiten spelen is gezond en goed voor de sociale contacten in de buurt. Een echte speel- en ontmoetingsplek was er niet voor de buurtbewoners van Korte Bos. Daarom trok initiatiefnemer Frans Derkink bij de gemeente Dinkelland aan de bel met dit idee. Daaropvolgend is de buurt samengekomen en na twee zaterdagen hard werken is de speelplek een heel stuk dichterbij gekomen.

Frans Derkink, initiatiefnemer en eigenaar van het hoveniersbedrijf, legt vol enthousiasme uit hoe dat in zijn werk ging: “Ik heb dit natuurlijk niet allemaal alleen gedaan. Samen met de buurt en de gemeente heb ik het idee voor een speelplek ontwikkeld en mogelijk gemaakt. Het wordt een speelveld voor kinderen van 0 tot 12 jaar, dat ook ouders, oudere kinderen en opa’s en oma’s de mogelijkheid biedt samen te komen. De tekening is klaar en met de hele buurt hebben we alle wilde oude beplanting die er stond verwijderd, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuw groen en speeltoestellen” Ook bij buurtbewoner Marcel Meulenbroek spat het enthousiasme eraf. “Geweldig toch dat we met z’n allen zo hard werken aan een mooie ontmoetings- en speelplek in onze buurt!”

Financiering
Ook de financiering wordt gezamenlijk aangepakt. De buurt kan met behulp van subsidies een bijdrage leveren aan de aankoop van de speeltoestellen. Met al deze middelen kan een leuke en uitdagende speelplek voor alle leeftijden worden gebouwd. “Het is best snel gegaan”, constateert Derkink. “We hebben met name de afgelopen maanden in korte tijd veel slagen kunnen maken dankzij korte lijntjes met de Contactpersonen Openbare Ruimte van de gemeente. Als alles volgens planning verloopt, wordt het speelveld in mei/juni officieel geopend!”

Grote verdienste bewoners Korte Bos
Alfons Hottenhuis, Contactpersoon Openbare Ruimte, prijst de Deurningers voor hun inzet. “Dat er hier straks een prachtig speel- en ontmoetingsplek komt, is de grote verdienste van de bewoners van het Korte Bos: zij zijn er altijd toe bereid om de handen uit de mouwen te steken.” Daar sluit collega Jan Busscher zich volledig bij aan: “Voorlopig is het nog een kaal terrein, maar het belooft een prachtige plek te worden, waar jong en oud vanaf deze zomer volop van kunnen genieten.”

Contactpersoon Openbare Ruimte
De afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Dinkelland wil meer samenwerken met de bewoners. De inrichting, het beheer en onderhoud van de leefomgeving is iets van ons samen. Daarom worden bewoners vooraf betrokken bij nieuwe plannen. Ook is er meer mogelijk dan u denkt. Hebt u vragen of wilt u meer informatie over wat u in uw omgeving kunt doen of hoe u deze anders kunt inrichten? Dan kunt u contact opnemen met onze Contactpersonen Openbare Ruimte (COR) Jan Busscher en Alfons Hottenhuis via tel. (0546) 854 100.

Korte Bos Deurningen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-