Coronavirus

Coalitievorming Dinkelland verloopt voorspoedig

Publicatiedatum: 
24 apr 2018

Conform het advies van informateur Kerckhaert zijn CDA en VVD samen aan tafel gegaan om de coalitieonderhandelingen te voeren. Formateur Jos Jogems is tevreden over het proces: “Dat verloopt zo voorspoedig, dat we verwachten deze week al de samenstelling van het nieuwe college bekend te kunnen maken.”

Nadat informateur Frank Kerckhaert op 10 april jl. zijn advies uitbracht, heeft  het CDA als grootste partij het voortouw genomen om een college samen te stellen en een coalitieakkoord op te stellen voor de bestuursperiode 2018-2022. In de ogen van Kerckhaert konden CDA en VVD het beste samen verder gaan. Ilse Duursma (CDA) deed direct de toezegging ook alle andere partijen de gelegenheid te geven om inhoudelijk bijdragen te leveren en suggesties te doen voor het coalitieakkoord.

Jos Jogems begeleidt het proces als formateur in Dinkelland. “CDA en VVD hebben eerst aangegeven wat in hun ogen de speerpunten voor de komende vier jaren moeten worden. Dat wordt verder uitgewerkt in het coalitieakkoord. Afgelopen vrijdag schoven ook alle andere partijen één voor één aan. Zij konden aangeven wat voor hun partij het belangrijkste thema uit de raadsbrede Strategische Agenda was. De door de overige partijen ingebrachte punten  worden, voor zover mogelijk, verwerkt in het coalitieakkoord. De verwachting is dat we dit document 15 mei kunnen presenteren.”

Raadszaal close up
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-