Coronavirus

Coalitievorming gemeente Dinkelland: op zoek naar draagvlak en verbinding

Publicatiedatum: 
29 mrt 2018

Op vrijdag 30 maart 2018 worden de eerste inventariserende gesprekken voor de coalitievorming onder leiding van informateur Frank Kerckhaert (oud-burgemeester van Hengelo) gevoerd. Dit gaat hij doen met een afvaardiging van de zes fracties die in de gemeenteraad zijn gekozen: CDA, Lokaal Dinkelland, VVD, D66, Groen Links en PvdA.

Draagvlak zoeken, verbindingen leggen en zorgen voor stabiliteit tussen de verschillende raadsfracties zijn belangrijke doelen bij deze aanpak. De informateur gaat in de eerste gesprekken met de partijen op zoek naar thema’s en speerpunten die door alle fracties worden gesteund. Deze thema’s en speerpunten zijn de basis voor de komende raadsperiode.

Op dinsdag 3 april 2018 worden de thema’s en speerpunten in een voorstel aan de zes raadsfracties voorgelegd en gezamenlijk besproken. Nadat daarover overeenstemming is gevonden gaat de informateur op zoek naar de vraag: ‘wie gaat met wie de komende vier jaren Dinkelland besturen?’.

Vervolg

Op dinsdag 10 april 2018 wordt in een openbare bijeenkomst met de raadsfracties het advies over de coalitievorming gepresenteerd door Frank Kerckhaert. Nieuwsgierig wat dit advies zal zijn? Kom dan op 10 april naar het gemeentehuis om de openbare bijeenkomst bij te wonen.

Coalitieakkoord

Na het presenteren van het advies over de coalitievorming komt de fase van het opstellen van het uiteindelijke coalitieakkoord en het samenstellen van een nieuw college. Hierin neemt de grootste fractie, het CDA, het voortouw.

gemeentehuis Dinkelland
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-