Collectieve verzekering voor een laag inkomen

Publicatiedatum: 
19 nov 2019

Met de collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente Dinkelland kunt u korting krijgen op uw verzekering. Een goede verzekering is belangrijk en de gemeente kan helpen om deze ook betaalbaar te houden. Heeft u nog geen collectieve ziektekostenverzekering van Menzis? Of weet u niet of u dat heeft? Lees dan verder in dit bericht.

U heeft nog geen collectieve ziektekostenverzekering van de gemeente?

De gemeente Dinkelland heeft voor mensen met een laaginkomen (tot 130% van de toepasselijke bijstandsnorm) samen met zorgverzekeraar Menzis een zorgverzekering samengesteld: de GarantVerzorgdverzekering. De gemeente heeft al langer een contract met Menzis, vandaar dat daar de samenwerking mee is gezocht. De premie voor de extra vergoeding die u voor de GarantVerzorgdverzekering moet betalen, wordt door de gemeente Dinkelland aan Menzis betaald. Wanneer u wilt overstappen, kan dat ook zonder medische keuring en ook bij een mindere gezondheid.  

Compensatie eigen risico

Wanneer u mag deelnemen aan de GarantVerzorgdverzekering en het verplichte eigen risico volledig moet betalen, komt de gemeente Dinkelland u in deze kosten tegemoet. Als u zich verzekert met het meest uitgebreide pakket (pakket 3), hoeft u geen eigen risico meer te betalen.

Keuze uit verschillende pakketten

De verzekering vergoedt veel medische kosten. Daar zit ook een aanvullend verzekeringspakket bij. Hierin zit extra vergoeding voor bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie, tandartskosten en mocht u gebruik maken van de Wmo, wordt ook de eigen bijdrage daarvan vergoed. Zorgverzekeraar Menzis biedt u binnen de GarantVerzorgdverzekering verschillende pakketten aan. Zo kunt u de zorgverzekering kiezen die bij uw situatie past.

Spreekuur gemeentehuis Dinkelland

Op 26 november is er een spreekuur van 16.00-19.30 uur in het Gemeentehuis van Dinkelland. Tijdens dit spreekuur kunt u ook vragen stellen over de GarantVerzorgdverzekering. Tevens kunt u, indien u daar behoefte aan heeft,  worden geholpen om over te stappen. Tijdens het spreekuur zijn ook mensen van Menzis aanwezig.

Meer informatie  

Voor informatie met betrekking tot de collectieve ziektekostenverzekering kunt u contact opnemen met:

  • de overstapcoach van Menzis. Deze kan u helpen om te beoordelen welk pakket voor u het beste is. Het telefoonnummer van de overstapcoach is 088 222 4080. De overstapcoach is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur, tegen een lokaal tarief.
  • Via de website www.gezondverzekerd.nl, en ga naar de gemeente Dinkelland. Via deze site kunt u kijken of u in aanmerking komt voor de GarantVerzorgdverzekering, de premies van diverse zorgverzekeraars vergelijken en u aanmelden. Overstappen kan tot 1 januari 2020.
  • De flyer

Waarom zou u kiezen voor de GarantVerzorgdverzekering?
 

  • 5% korting op de basisverzekering en 9% op de aanvullende verzekering;
  • De gemeente Dinkelland betaalt voor u een deel van de premie wanneer u een inkomen heeft tot 130% van de bijstandsnorm;
  • Extra vergoedingen voor onder anderen brillen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage die aan u opgelegd is in het kader van de Wmo;
  • Menzis accepteert u, zonder een medische keuring, ook bij een mindere gezondheid.

 

Zorgverzekering illustratie
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-