Coronavirus

De Bon van Noordoost Twente; 80 euro voor energiebesparing

Publicatiedatum: 
17 mei 2021

Vanaf 17 mei tot half juni versturen we de Bon van Noordoost Twente naar alle huiseigenaren in de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Daarmee bieden we hen een financieel steuntje in de rug om energiebesparende maatregelen te nemen. De bon heeft een waarde van € 80 en kan worden gebruikt voor de aanschaf van bijvoorbeeld ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips of een energiebesparende douchekop.

De bon kan online worden besteed  bij de ‘Bespaarshop’ of bij de lokale bouwmarkten. Alle bouwmarkten in onze vier Noordoost Twentse gemeenten doen mee. Wie het groter wil aanpakken, kan de bon ook gebruiken voor een professioneel advies op maat voor het verduurzamen van de eigen woning.

De bon moet in één keer worden gebruikt en is tot het einde van dit jaar geldig. In totaal worden bijna 31.000 bonnen verspreid in de vier gemeenten. De keuze voor ‘geleidelijke verspreiding’ van de bonnen –over een periode van 5 weken-  is gemaakt om druk op de bouwmarkten te voorkomen.

Energie van Noordoost Twente

De gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen werken samen aan de energietransitie onder de naam Energie van Noordoost Twente. De energietransitie staat voor de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas naar energie uit duurzame bronnen, bijvoorbeeld zon en wind.

Omdat energie die we niet gebruiken ook niet gemaakt hoeft te worden, besteedt Energie van Noordoost Twente ook veel aandacht aan energiebesparing. Via de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) hebben we een subsidie hiervoor gekregen. Deze subsidie gaat via de Bon van Noordoost Twente rechtstreeks naar alle huiseigenaren in de vier gemeenten. Een vergelijkbare actie voor huurders volgt later dit jaar.

Hebt u zelf een eigen woning in één van genoemde gemeenten? Houd dan uw brievenbus in de gaten. Attendeer ook buren, familie en bekenden op deze bon! De waarde is groot en door de energiebesparende producten te kopen en in gebruik te nemen bespaart u snel geld én energie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over energiebesparing in uw woning, kijk dan op het digitale Energieloket van de gemeenten. Daar vindt u tips en een stappenplan!

Bon van Noordoost Twente
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-

V.l.n.r. Wethouders Ursula Bekhuis-Groothuis (Tubbergen), Jaimi van Essen (Losser), Ben Blokhuis (Dinkelland), Evelien Zinkweg-Ankone (Oldenzaal).