Coronavirus

De coronamaatregelen zijn verlengd. Burgemeester Joosten: "Houd moed, help elkaar, we moeten het samen doen."

Publicatiedatum: 
31 mrt 2020

Beste inwoners,

De afgelopen weken hebben we allemaal ontzettend ons best gedaan, ook al viel dat niet voor iedereen mee. Vanavond is bekend geworden dat de maatregelen nog een paar weken in dezelfde mate doorgaan. En dat is misschien even slikken.

Kinderen die nog een tijdje niet samen met vriendjes en vriendinnetjes op school zitten. Jongeren die thuis moeten studeren of vanuit huis werken en worden gevraagd hun verantwoordelijkheid te dragen. Ouders met kinderen die meerdere rollen tegelijk hebben ineens. Ouderen die geen bezoek mogen ontvangen, en dat is nogal wat. En dan hebben we nog onze groep inwoners die zich inzet om alles draaiende te houden, met hart en ziel inzetten voor de samenleving.

Petje af voor u allen. Ik weet dat het allemaal niet zo eenvoudig is.

Samen
En dan vanavond een verlenging van de maatregelen tot en met 28 april. Dat is niet niks. Om het virus voldoende onder controle te krijgen zijn de maatregelen nodig, maar dat wil niet zeggen dat dit eenvoudig zal zijn. We gaan een paar pittige weken tegemoet, maar we moeten er doorheen. Alleen wanneer we ons allemaal aan de regels houden, kunnen we de snelle verspreiding tegengaan. En daarmee voorkomen dat de ziekenhuizen overvol raken en mensen niet goed geholpen kunnen worden. We moeten het écht samen doen.

Hartverwarmend
In Dinkelland zie ik veel initiatieven ontstaan en dat is hartverwarmend om te zien. We zijn er echt voor elkaar en helpen elkaar wanneer we het moeilijk hebben. Ook al moet dat nu op afstand en zit dat misschien niet in onze natuur. Ik betrap mezelf er ook heus weleens op dat ik de neiging heb om een hand te schudden of een naaste een arm om de schouder te leggen die het moeilijk heeft.

Houd moed
Laten we de moed erin houden. Alleen samen kunnen we het coronavirus onder controle krijgen. Het gaat voorbij en daarna pakken we met elkaar langzaam het normale leven weer op. Tot die tijd is het belangrijk om ons aan de maatregelen te blijven houden, elkaar moed in te spreken en elkaar te helpen waar dat kan.

Ik wens u veel sterkte de komende tijd.

Met vriendelijke groet,
John Joosten
Burgemeester gemeente Dinkelland

 

Bekijk hier de brief