Coronavirus

Deurningen Schoon!

Publicatiedatum: 
22 nov 2021

In ons dorp en in bermen en sloten in het buitengebied ligt regelmatig afval in de vorm van blikjes, flesjes en verpakkingsmateriaal. Spullen die moeilijk afbreekbaar zijn en daar soms jaren blijven liggen of verpulveren. Soms belandt het in een weiland of bermmaaier en vervolgens in het veevoer. Zwerfvuil is een terugkerende ergernis voor veel mensen, die tegelijkertijd vaak denken: “Ik heb het er toch niet neergegooid, dus waarom zou ik het opruimen?”. Die vicieuze cirkel willen we gaan doorbreken.

In Deurningen is daarom begin dit jaar Deurningen Schoon! opgericht. Een groep vrijwilligers die tijdens hun wandeling door het dorp en het buitengebied zwerfvuil meeneemt. De organisatie houdt ook de omgeving van de ongeveer 25 bankjes  in het buitengebied, langs wandelroutes, schoon en maait hier het gras. De organisatie heeft via de veiling van de haringparty in Deurningen geld ontvangen waarmee zij onder andere een bermmaaier en een fietskar hebben kunnen kopen. Zo kunnen zij goed voorbereid op pad!

De gemeente Dinkelland is heel trots op zulke initiatieven uit de samenleving en waardeert de inzet van de vrijwilligers enorm. Mede hierom heeft de gemeente Dinkelland materiaal beschikbaar gesteld aan deze organisatie. Er is al flink wat zwerfvuil opgeruimd de laatste maanden. Wethouder Ben Blokhuis is vorige week samen met (buur(t)vrouw Femke Heithuis en een groep vrijwilligers op pad geweest voor Deurningen Schoon!. Zij liepen een route langs de N737 (Vliegveldstraat) tussen Frans op den Bult en het vliegveld. De opbrengst was 3 volle zakken zwerfvuil en een autoband! Een mooie zwerfvuilvangst om het maar zo te zeggen, maar er komt helaas ook steeds weer wat bij.

Daarom roept Deurningen Schoon vrijwilligers op die op pad gaan om zwerfvuil op te ruimen in het dorp. Ze hebben momenteel 28 vrijwilligers, maar kunnen zeker nog een aantal mensen bij gebruiken. Aanmelden kan via info@dorpsbelangdeurningen.nl.

Deurningen Schoon!
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Deurningen Schoon!
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Deurningen Schoon!
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-