Coronavirus

Dorper Esch weer in gebruik, maar bouw gaat door

Publicatiedatum: 
26 aug 2019

Het ruikt helemaal nieuw en het is misschien even zoeken voor de gebruikers van het nieuwe sportcomplex. Maar verenigingen, scholen en publiek kunnen vanaf vandaag terecht in het zwembad en de sporthal, hoewel nog niet alles af is. De officiële opening van het nieuwe Dorper Esch staat gepland voor januari 2020.

Na maanden van slopen, verbouwen en bouwen, mag het resultaat er zijn! Het wedstrijdbad  ligt er prachtig bij, de kleintjes kunnen poedelen in een kleurrijk bad en de sporthal is een grote ruimte met functionele, deelbare wanden. Niet alles is al zo ver klaar: de centrale hal en het horecagedeelte zijn nog in wording. “Ondanks dat er nog volop gewerkt wordt kunnen de sporters er al wel gebruik van maken en daar ben ik tevreden mee”, aldus wethouder Benno Brand

“In september worden de laatste werkzaamheden in het zwembad verricht en de kleedruimten in de sporthal afgemaakt”, vertelt Erwin Weusthof, projectleider namens het lokale bouwconsortium Noabers. “De nieuwe entree willen we in oktober afronden en de personeelsruimten en horecagedeelte hopen we in december klaar te hebben.” Daarmee is de Dorper Esch volgens planning in het nieuwe jaar helemaal af. “Het mag dan voorlopig nog even enigszins behelpen zijn, we hebben straks wel een echt mooi en eigentijds sportcomplex”, besluit Brand.

In de sporthal worden de laatste werkzaamheden verricht, de zaal kan al wel gebruikt worden.
verbouw dorper esch
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
Het nieuwe wedstrijdbad is klaar.
zwembad dorper esch
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
De verwachting is dat de nieuwe ingang eind oktober af is.
ingang dorper esch
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-