Expositie ontwikkelingssamenwerking Dinkelland te zien in gemeentehuis

Publicatiedatum: 
14 feb 2019

Er komt water uit de kraan en als je ziek bent ga je naar de dokter. Het klikt vanzelfsprekend voor ons, maar dat is het voor mensen in ontwikkelingslanden niet. Gelukkig zijn er veel mensen die in actie komen om hun levens te verbeteren. Ook in Dinkelland kennen we deze weldoeners. De komende twee weken kunt u tijdens de expositie van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking zien wat zij allemaal doen. De tentoonstelling staat opgesteld in de hal van het gemeentehuis.

Wethouder Ilse Duursma opende dinsdagavond de tentoonstelling samen met Ton Schasfoort van stichting Ontwikkelingssamenwerking Dinkelland. “Ontwikkelingswerk is heel belangrijk”, vertelde de wethouder. “De afgelopen 15 jaar is extreme armoede gehalveerd. Ook zijn meerdere landen opgeschoven van ontwikkelingsland naar midden-inkomensland. Ik ben enorm trots dat onze gemeente verschillende projectengroepen kent die daaraan hebben bijgedragen.”

Wat de projectgroepen allemaal doen is te zien en lezen op grote panelen in de hal van het gemeentehuis. “De tentoonstelling biedt een prachtig inkijk in hun bijzondere, mooie en belangrijke werk”, aldus Duursma. De tentoonstelling is tot en met vrijdag 1 maart te bezichtigen.

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Dinkelland

De projectgroepen die tentoonstellen zijn allemaal onderdeel van de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Dinkelland. Deze stichting brengt sinds 2001 verschillende projectgroepen uit de gemeente Dinkelland samen. "We willen concrete projecten van inwoners uit onze gemeente ondersteunen en helpen opbouwen”, vertelt Ton Schasfoort, voorzitter van de stichting. “Denk aan projecten op het gebied van onderwijs, sanitaire voorzieningen, enzovoort. Twee keer per jaar komen alle projectgroepen bij elkaar om te vertellen wat ze doen en wat hun plannen zijn. Het delen van verhalen is heel waardevol, want zo inspireert en stimuleert men elkaar.”

“We vinden het als gemeente dan ook belangrijk om deze projecten te ondersteunen”, vult wethouder Duursma aan. “Daarom ontvangt de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Dinkelland jaarlijks een subsidie van 11.433 euro. Dit bedrag verdelen zij over de verschillende projecten.”

Projectgroepen

Op dit moment zijn er tien projectgroepen actief via de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Dinkelland, en er sluiten zich nog steeds nieuwe projectgroepen aan. “Nog niet iedereen is op de hoogte van het bestaan van onze stichting”, weet Ton. “We richten ons specifiek op projectgroepen met korte lijnen. De projectgroepen hebben rechtstreeks contact met de mensen voor wie zij zich inzetten en brengen er ook bezoeken.” Bent u bezig met zo’n soort project en wilt u weten wat Stichting Ontwikkelingssamenwerking Dinkelland voor u kan betekenen? Neem dan contact op via tschasfoort@gmail.com

wethouder duursma expositie ontwikkelingssamenwerking
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-