Coronavirus

Gemeente Dinkelland verbreedt 4,3 km fietspad langs Almelo-Nordhornkanaal

Publicatiedatum: 
2 nov 2020

Een veilig fietspad waarop toeristen en inwoners wandelend of met de fiets de cultuurhistorische route langs het Almelo-Nordhornkanaal kunnen beleven. Dat is het doel van het verbreden van 4,3 km fietspad langs het kanaal vanaf de Duitse grens tot aan de Ootmarsumsestraat. Woensdag 4 november start aannemer Structon Civiel Noord & Oost met de geplande werkzaamheden, die tot eind dit jaar zullen duren. Tijdens de werkzaamheden kan geen gebruik worden gemaakt van het fietspad.

“We hebben verschillende varianten voor het verbreden van dit fietspad onderzocht”, laat wethouder Benno Brand weten. “Uiteindelijk is onze keuze gevallen op het model ‘karrespoor’.” Bij dit model wordt een extra betonpad aangelegd, zodat er een soort karrespoor ontstaat. “Parallel aan het huidige betonfietspad van 1,5 meter breed, leggen we eenzelfde betonpad aan. Zo zorgen we ervoor dat het fiets- en wandelverkeer aan de grens elkaar veilig kan blijven passeren.” In totaal wordt het fietspad 3,8 meter breed. Tussen de twee betonwegen, komt een groenstrook van 80 cm.

Over de cultuurhistorische route
Gemeente Dinkelland en Stadt Nordhorn ontwikkelen gezamenlijk een cultuurhistorische route die Denekamp en Nordhorn met elkaar verbindt. Het verbreden van het fietspad is hier onderdeel van. De route geeft informatie over de geschiedenis van het kanaal en zijn omgeving. Dit gebeurt op bijzondere plekken door middel van tekstborden in het Duits en Nederlands. Voor de uitvoering van het project is geld beschikbaar gesteld door Interreg (een Europese subsidie voor grensoverschrijdende projecten). Meer informatie over de andere activiteiten/deelprojecten langs de cultuurhistorische route, vindt u op www.dinkelland.nl/project-kanal-allee-denekamp-nordhorn.

overzichtskaart_afgesloten_wegvakken_inclusief_omleiding_via_klooster.jpg
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-