Gemeente Dinkelland zoekt stembureauleden!

Publicatiedatum: 
6 feb 2018

Op woensdag 21 maart 2018 kiezen we de leden van de gemeenteraad. Op dezelfde dag wordt ook een raadgevend referendum gehouden. Er zijn dus twee verkiezingen op één dag. De gemeente Dinkelland zoekt enthousiaste mensen die op een stembureau willen helpen om deze verkiezingen goed te laten verlopen. Wil jij iets betekenen voor jouw gemeente? Kom helpen op een stembureau!

Werkzaamheden

Op elk van de 15 stembureaus in de gemeente Dinkelland bestaat het team stembureauleden uit een voorzitter, 1 ambtenaar en minimaal 2 ‘gewone’ leden. Er moeten gedurende de dag altijd minimaal 3 stembureauleden aanwezig zijn. De voorzitter maakt hiervoor een rooster. Na 21.00 uur helpen alle leden mee met het tellen van de stemmen. De taken van een stembureaulid zijn administratief, bijvoorbeeld het controleren van de stempas of het uitreiken van het stembiljet aan de kiezers. Stembureauleden krijgen een vergoeding voor het verrichte werk.

Voorwaarden

Om stembureaulid te kunnen worden moet je op 21 maart 18 jaar of ouder zijn en wonen in de gemeente Dinkelland. Daarnaast moet je op 7 maart de hele dag beschikbaar zijn om de instructiebijeenkomst te kunnen volgen. Op de dag van de verkiezingen, 21 maart, moet je de hele dag én avond beschikbaar zijn.

Informatie en opgeven

Je kan voor vragen of om je op te geven contact opnemen met het Team Verkiezingen van de gemeente Dinkelland, via verkiezingen@dinkelland.nl of telefonisch via 0541 854100. Let op! Opgeven kan t/m 13 februari.

stemmen
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-