Coronavirus

Gezocht: bedrijven voor Experiment Grens

Publicatiedatum: 
7 mrt 2018
Het “Experiment Grens” start op 1 maart! Het experiment is de praktische voortzetting van het “Pact: Arbeidsmarkt over de grens!”, dat de EUREGIO in 2015 geïnitieerd en tot eind 2017 georganiseerd heeft. “Experiment Grens” betekent: geïnteresseerde werknemers uit het Duitse grensgebied krijgen de mogelijkheid om een dag mee te lopen in een Nederlandse onderneming. Zo kan hij of zij laagdrempelig testen of werken over de grens een optie zou kunnen zijn. Het experiment wil ook bijdragen aan het wegnemen van de “grenzen in de hoofden”, die misschien nog aanwezig zijn bij werkgevers en werknemers. Tevens krijgen bedrijven zo de mogelijkheid zich over de grens heen te profileren.

Hoe werkt Experiment grens?
De EUREGIO organiseert het “Experiment Grens” en daarmee het contact tussen werkgevers en werknemers voor deze dag. Stuur ons een korte tekst en een link naar uw site, indien u uw bedrijf wilt aanmelden voor het experiment. De tekst en de link zullen wij vanaf 1 maart op de Facebook-pagina “Experiment Grens” delen, zodat we uw bedrijf kunnen voorstellen. Geïnteresseerde werknemers kunnen zich dan via Facebook bij ons voor een “snuffeldag” melden. Wij brengen werkgever en werknemer met elkaar in contact, zodat u direct samen een datum voor de “snuffeldag” af kunt spreken.

Voordelen voor werkgevers & werknemers
Werkgevers kunnen zich afvragen hoe het is om werknemers uit het buurland in dienst te hebben. Misschien heeft u al ervaring met grensgangers, dan zal de snuffel-stagiair zich bij u bijzonder thuis voelen.

Wij hopen dat uw onderneming zich beschikbaar stelt voor een grensoverschrijdende “snuffeldag”.

Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met Stéphanie Woldringh (053 – 46051 54 of via de mail s.woldringh@euregio.eu).

EUREGIO
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-