Coronavirus

Glasvezel in Lattrop, Noord-Deurningen en Tilligte is dichterbij dan ooit!

Publicatiedatum: 
8 feb 2021

DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Lattrop, Noord-Deurningen en Tilligte. In het verleden heeft zij met Cogas samengewerkt voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Nu zijn ze terug om ook de dorpen in Twente te voorzien van snel en stabiel internet. Als per dorp 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 21 april 2021 een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in deze dorpen.

Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, scholieren en studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.

“Als afgelopen tijd iets gebleken is, is het wel het belang van een goede internetverbinding. Voor het thuiswerken en thuisonderwijs. Maar ook voor ontspanning: een serie streamen, online gamen, of ‘ouderwets’ websites bezoeken. En natuurlijk op afstand contact houden met elkaar. Dankzij internet waren we op afstand verbonden. Dan is snel en stabiel internet uiteraard erg prettig. Daarom zijn we erg blij dat ook Lattrop, Noord-Deurningen en Tilligte toegang krijgen tot glasvezel. Daarmee is onze hele gemeente aangesloten op de snelweg naar de digitale wereld. En zijn we dadelijk als noabers niet alleen off-, maar ook online goed verbonden.” Aldus wethouder Ilse Duursma.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd


Inwoners van Lattrop, Noord-Deurningen en Tilligte die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief.
Ook kan men op de website gavoorglasvezel.nl een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Daarbij kunnen inwoners nu profiteren van het exclusieve welkomstaanbod van de telecomaanbieders! Meer informatie hierover is te vinden op gavoorglasvezel.nl.

Over DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk legt niet alleen glasvezel aan in het buitengebied, maar kijkt ook naar de dorpen en kleine steden. Wij vinden het belangrijk dat ook plattelandsregio's worden voorzien van snel en stabiel internet. Dit doen wij in Twente samen met Cogas. In Twente hebben we al 100.000 huishoudens voorzien van een glasvezelaansluiting en in heel Nederland al ruim 700.000. En daar komen iedere maand gemiddeld nog 7.000 huishoudens bij. Daarmee zijn we het snelstgroeiende telecombedrijf van Nederland.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Lattrop, Noord-Deurningen en Tilligte op gavoorglasvezel.nl.

wethouder Ilse Duursma en projectleider Daisy Meekes
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-