Coronavirus

Grondprijzen Dinkelland blijven marktconform

Publicatiedatum: 
7 dec 2017

Als gevolg van de marktconforme ontwikkelingen is er vanaf 1 januari 2018 een lichte stijging van de grondprijzen in een aantal kernen te zien. Hiermee neemt de gemeente Dinkelland het advies over van het taxatierapport dat drie onafhankelijke makelaars/taxateurs hebben opgesteld.

De prijzen van de kavels voor de plannen Spikkert tweede fase (Weerselo) gaan met € 5,- per m2 omhoog, de kavels van Deurninger es, Pierik (Denekamp) en Brookhuis (Ootmarsum) gaan € 10,- per m2 meer kosten. De prijsverhoging is excl. btw.

Er wordt rekening gehouden met de omgeving en het bijbehorende voorzieningenniveau. Daarom blijven de grondprijzen in een aantal kleine kernen (Lattrop, Tilligte, Rossum, Saasveld en Noord-Deurningen) gelijk. Ook voor gemeentelijke bouwkavels op bedrijventerreinen blijven dezelfde prijzen als in 2017 gelden.

Wie in 2017 een verkoopovereenkomst van de gemeente ontvangt, betaalt nog de huidige grondprijs. De verkoopovereenkomsten die vanaf januari 2018 worden verstuurd voor bovengenoemde plannen, zijn op basis van de verhoogde grondprijzen.