Coronavirus

Grondprijzen Dinkelland volgen de trend

Publicatiedatum: 
22 nov 2018

Als gevolg van de marktconforme ontwikkelingen is er vanaf 1 januari 2019 een lichte stijging van de grondprijzen in een aantal kernen te zien. Hiermee neemt de gemeente Dinkelland het advies over van het taxatierapport dat drie onafhankelijke makelaars/taxateurs hebben opgesteld.

In Ootmarsum stijgen de kavelprijzen van plan Brookhuis volgend jaar licht met
€ 5,=/m2, in de Commanderiestraat worden de grondprijzen van de twee-onder-een-kapwoningen € 15,=/m2 duurder en die van de vrijstaande woningen € 5,=/m2. In Saasveld stijgen de grondprijzen van plan Diezelkamp 1e fase met € 5,=/m2 en Diezelkamp 2e fase met € 10,=/m2. Tot slot moeten kopers voor grond in plan Rossum Noord in 2019 € 10,=/m2  meer neertellen
. In verband met de gunstige ligging wordt  één kavel van ruim 1600 m2 in plan Aveskamp in Denekamp
€ 10.000,= in prijs verhoogd. Dat is ongeveer € 6,25 per m2.
Alle prijsverhogingen zijn excl. btw.

Bij plan Pierik in Denekamp gaat de prijs van vier kavels omlaag met € 5,=, € 10,= en € 27,= per m2 vanwege de minder gangbare vormgeving.

Voor de gemeentelijke bouwkavels op bedrijventerreinen blijven dezelfde prijzen als in 2018 gelden. Vanwege de ligging is de grondprijs op bedrijventerrein De Mors met € 5,=/m2 naar beneden bijgesteld.

Wie in 2018 een verkoopovereenkomst van de gemeente ontvangt, betaalt nog de huidige grondprijs. De verkoopovereenkomsten die vanaf januari 2019 worden verstuurd voor bovengenoemde plannen, zijn op basis van de verhoogde grondprijzen.

Grondprijsbrief

Gemeentehuis Dinkelland
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-