Coronavirus

Hengelo wijst zoekgebieden zonne- en windenergie aan

Publicatiedatum: 
14 jun 2021

Onze buurgemeente Hengelo is bezig om te onderzoeken waar ze duurzame energie kunnen opwekken. Het college van Hengelo heeft nu energiegebieden aangewezen waar op grotere schaal zonne- en windenergie opgewekt kan worden. Het plan is dat er in 2030 twee windturbines staan in Hengelo. Er zijn in totaal vijf zoeklocaties voor windturbines; één op bedrijventerrein Twentekanaal Zuid, twee op de Westermaat (waarvan er maximaal één kan komen op die locatie) en twee bij de kruising van de A1 en A35 in Woolde. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau van Bosch & van Rijn. De gemeenteraad van Hengelo beslist hier eind 2021 over. Eerst kunnen inwoners deze zomer nog hun mening geven. Dat geldt ook voor de inwoners uit onze gemeente.

Alle informatie en kaartmateriaal  het onderzoek van Bosch & van Rijn en de Hoofdlijnen van het omgevingsprogramma vindt u op de website van de gemeente Hengelo: https://www.hengelo.nl/nieuwe-energie/Nieuws/College-geeft-met-voorkeurs...

Op die site kunnen belangstellenden zich ook opgeven voor de Karavaan van de Nieuwe Energie. Die begint 25 juni in Borne, Wensink-Zuid. De digitale bijeenkomsten zijn op 21 juni en 24 juni.  Iedereen is van harte welkom. Meld u aan via www.hengelo.nl/nieuwe-energie.

Kaart met daarop zoekgebieden Hengelo
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-