Coronavirus

Hulp nodig bij het coronatoegangsbewijs (de CoronaCheck-app)

Publicatiedatum: 
27 sep 2021

Er zijn verschillende manieren waarop u een coronatoegangsbewijs kunt krijgen. Om een coronatoegangsbewijs in de vorm van een OR-code te krijgen heeft u DigiD nodig. Heeft u geen DigiD, lees dan verder onder het kopje ‘ik heb geen internet/ ik heb geen DigiD’.

QR-code op de smartphone

Heeft u een smartphone, dan kunt u via de google PlayStore of de AppStore de coronacheck-app downloaden. Op de website www.uitlegcoronacheck.nl vindt u stap voor stap hoe u de QR-code op uw smartphone kunt krijgen. Komt u er niet uit? Dan kunnen ze u bij de bibliotheek in Denekamp zonder afspraak helpen op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag.

QR-code op papier

Heeft u geen smartphone, dan leest u op de website www.uitlegcoronacheck.nl stap voor stap hoe u een papieren QR-code kunt krijgen. Als u thuis niet kunt printen, vraag dan of familie, vrienden of buren de OR-code voor u willen printen. Dan kunnen ze u bij de bibliotheek in Denekamp zonder afspraak helpen op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag of zaterdag. U kunt ook telefonisch contact opnemen 0800-1351. Zij helpen u verder.

Ik heb geen internet / ik heb geen DigiD

Heeft u zelf geen internet of geen Digid? Vraag dan familie, vrienden of buren om u te helpen. Lukt dit niet, dan kunt u ook bij de bibliotheek in Denekamp en formulier ophalen, waarmee u bij het Ministerie een coronabewijs kunt aanvragen met behulp van uw BSN en postcode waarmee u staat ingeschreven bij de gemeente. Heeft u hulp nodig, er is op op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag iemand bij de bibliotheek om u te helpen. 

U kunt een coronabewijs ook telefonisch regelen via 0800‐1421. U wordt dan doorverwezen naar een speciale helpdesk. Daar kunt u met uw BSN en uw postcode (waarmee u staat ingeschreven bij de gemeente) een papieren coronabewijs aanvragen. Dit bewijs wordt per post opgestuurd. Houd er rekening mee dat dit 5 dagen kan duren. Ook begeleiders kunnen op deze manier een coronabewijs aanvragen voor een ander. Aanvragen via de telefoon is een volledig geautomatiseerd proces. Op weekdagen tussen 8.30 en 17.00 uur kan vanuit het systeem ook een medewerker worden benaderd. De telefonische wachtrij hiervoor is vaak echter aanzienlijk.

Heeft u niet uw gegevens gedeeld met RIVM of bent u niet door de GGD gevaccineerd?
Dan kunt u contact opnemen met de zorgverlener die u gevaccineerd heeft. Deze kan dan een papieren coronabewijs voor u uitprinten.
Komt u er niet uit? Op de website van de Rijksoverheid vindt u het antwoord op veel vragen. www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/hulp-...

coronachecker
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-