Ik wil een evenement organiseren, waar moet ik aan denken?

Publicatiedatum: 
7 apr 2017

Er worden steeds meer evenementen georganiseerd in Nederland. Dat zijn soms kleine evenementen zoals een straatfeest, maar het kunnen ook meerdaagse evenementen zijn zoals festivals. Een evenement, groot of klein, vraagt om een goede voorbereiding. Daarom is de website www.vrtwente.nl/evenementen in het leven geroepen.

Om de veiligheid tijdens evenementen te waarborgen en organisatoren te ondersteunen bij de voorbereiding van een evenement, hebben gemeenten en hulpdiensten de afgelopen maanden hard gewerkt aan deze voorlichtingswebsite voor evenementenorganisatoren. Ook heeft een aantal organisatoren zelf meegedacht om de website zo toegankelijk en gebruiksvriendelijk te maken.

Waarom een voorlichtingswebsite?
Met alleen het aanvragen van een evenementenvergunning bij de gemeente bent u er niet. Tegenwoordig wordt naast een aanvraagformulier ook om veiligheidsplannen, tekeningen en  verkeersplannen gevraagd. Op deze website vindt u meer informatie over het organiseren van veilige evenementen. Zo leest u hier meer over hoe u een veiligheidsplan opstelt en vindt u richtlijnen en tips over thema’s als beveiliging, brandveiligheid en EHBO. Maar de website bevat ook voorbeelddocumenten en achtergrondinformatie over wat er allemaal met uw aanvraag gebeurt.

Veiligheidsregio Twente
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-