Informatieavond 24 kavels in Rossum-Noord

Publicatiedatum: 
20 Mar 2017

‘Het bestemmingsplan is onherroepelijk en nu kan Rossum eindelijk uitbreiden met 24 woningen ten noorden van de Thijstraat’, aldus wethouder Ilse Duursma. Op 5 april organiseert de gemeente Dinkelland een informatieavond over de kaveluitgifte in Rossum-Noord. Alle belangstellenden zijn welkom in Kulturhus ‘Rabo de Cocer’ in Rossum. De informatieavond begint om 20.00 uur.

De kavels liggen in twee deelgebieden. Aan de kant van de Thijstraat komen acht twee-onder-een-kapwoningen en zes rijwoningen. Aan de kant van de Rossumerbeek komen zes vrijstaande woningen en vier twee-onder-een-kap woningen. ‘De gemeente voorziet hiermee in een behoefte aan nieuwe woningen voor starters en doorstromers. We hopen hiermee jongeren in de kern Rossum te houden’, reageert Duursma. ‘Het speelterrein wordt later ingericht. Daarover gaan we op een later moment graag met de dorpsraad en de bewoners in gesprek.’

Tijdens de informatieavond zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om het plan toe te lichten. Bijvoorbeeld wat het inhoudt om in een wadi-wijk te bouwen. Het terrein wordt de komende maanden met 1 meter grond opgehoogd en bouwrijp gemaakt. De Thijstraat en de bestaande stoep worden ook opgeknapt. Het traject aanbesteding en gunning zal voor de zomervakantie plaatsvinden.

Rossum Noord, verkaveling

Rossum
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-