Inschrijven bouwkavel

Wat u moet weten?

De gemeente verkoopt kavels voor de bouw van nieuwe woningen. Wilt u nu of later een bouwkavel van de gemeente kopen? Dan moet u zich bij de gemeente inschrijven.
Ook voor het kopen van een bedrijfskavel kunt u bij de gemeente terecht. Wilt u hierover meer informatie kijk dan op Informatie kopen bedrijfskavel

Wie kan zich inschrijven voor een bouwkavel?

Als u zich inschrijft voor een bouwkavel moet u tenminste 18 jaar zijn.
U hoeft geen sociale of economische binding te hebben met de gemeente.

Hoe kan ik me inschrijven voor een bouwkavel?

U kunt zich schriftelijk inschrijven voor een bouwkavel.

Schriftelijk

U kunt het ‘Formulier inschrijving bouwkavel’ printen, invullen en naar ons opsturen. Als u het formulier niet kunt printen dan kunt u ons bellen. Wij sturen u dan een formulier per post.

Hoe gaat het verder?

Als u het inschrijfformulier heeft ingevuld, maakt u meteen het inschrijfgeld over. De datum waarop we het inschrijfgeld en het inschrijfformulier ontvangen is bepalend voor uw plaats op de wachtlijst.

Wat moet ik betalen?

Voor het inschrijven voor een bouwkavel betaalt u € 225,--. Als u een kavel koopt krijgt u € 90,-- terug. Ook als u niet meer ingeschreven wilt staan en zich uitschrijft, krijgt u € 90,-- terug.

Wat moet ik doen als ik niet meer ingeschreven wil staan?

Wilt u niet meer ingeschreven staan voor een bouwkavel, dan kunt u zich uitschrijven. Dat kunt u doen door het ‘Uitschrijfformulier bouwkavel’ te printen, in te vullen en naar ons op te sturen.
Als u het formulier niet kunt printen dan kunt u ons bellen. Wij sturen u dan een formulier per post.

Hoe worden de bouwkavels uitgegeven?

De gemeente Dinkelland bekijkt per nieuwbouwproject hoe de bouwkavels worden uitgegeven. Dit kan bijvoorbeeld door mensen een keus te laten maken op volgorde van inschrijfdatum. Maar de gemeente kan ook kiezen voor een andere manier, bijvoorbeeld loting. Dit maken we bekend voordat we starten met het uitgeven van de bouwkavels.

Als u ingeschreven staat krijgt u van ons, ruim voordat we beginnen met het uitgeven van de bouwkavels, informatie over hoe het nieuwbouwproject eruit ziet.

Meer Informatie

Meer informatie over bouwkavels die nog te koop zijn.
Op www.kavelsindinkelland.nl kunt u zien waar op dit moment in Dinkelland nog bouwkavels te koop zijn.

U kunt zien welke kavels al verkocht zijn. Ook kunt u zien hoe groot de kavels zijn en wat ze kosten. Als u grond koopt van de gemeente wordt de grond bouwrijp opgeleverd. Dit betekent dat het bouwterrein klaar is om er op te bouwen. Bij de grondprijs hoort ook: het uitzetten van de woning en het aanleggen van de riolering van de straat tot aan uw perceel.
Naast de kosten voor de grond moet u rekening houden met andere kosten. Dit zijn bijvoorbeeld notariskosten, aansluitkosten voor de riolering tot in uw woning, kosten voor de inschrijving in het kadaster en kosten voor de omgevingsvergunning voor de bouw van de woning.

Meer informatie en openingstijden:

Wilt u meer informatie over het inschrijven voor bouwgrond of het kopen van een bouwkavel? Neemt u dan contact op met de afdeling Fysieke leefomgeving, team Vastgoed en Grondzaken.
Telefonisch zijn we bereikbaar op ma t/m do van 8.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.