Coronavirus

Jaarlijkse Veteranendag in Dinkelland

Publicatiedatum: 
29 jun 2018

Gisteren bedankte burgemeester Joosten namens de gemeente Dinkelland alle veteranen, tijdens de jaarlijkse Veteranendag in Denekamp. Hij sprak zijn waardering uit voor hen, dankzij wie wij in vrede en vrijheid kunnen leven. Ook werden zij die zijn gevallen herdacht.

Alle aanwezigen werden door de burgemeester van harte welkom geheten in het Podium in Denekamp. Een speciaal welkom ging uit naar de veteranen, partners en weduwen van veteranen. “U zorgde voor vrede in ons land en vele andere landen”, sprak de burgemeester de veteranen toe. “U, en alle veteranen met u, verdienen onze erkenning en waardering voor uw inzet, uw moed en voor het feit dat u de hoogste prijs wilde inzetten voor anderen: uw leven.”

Na een kopje soep verplaatste het gezelschap zich richting het vrijheidsmonument op het Nicolaasplein. Hier werden zij die zijn gevallen herdacht en als blijk van respect legde de burgemeester een krans bij het monument. “Belangrijk is dat we vandaag ook stilstaan bij onze landgenoten die hun leven gaven voor de vrede. Wij laten zien dat wij hen niet vergeten zijn, en dat zij voortleven in onze herinneringen”, aldus Joosten. Ook las de burgemeester een gedicht voor over veteranen en speelde trompettist Björn Boers het Taptoe signaal en het Wilhelmus. 

Na de kranslegging was er voor de aanwezigen gelegenheid om samen te zijn onder het genot van een hapje en een drankje. Burgemeester Joosten benadrukte het belang hiervan “Juist een dag als vandaag biedt de mogelijkheid verhalen te delen”, vindt hij. “Wij leven in vrede en vrijheid, en dat lijkt zo vanzelfsprekend. Maar om ons heen zien we dat het niet vanzelfsprekend is. U hebt gezien wat oorlog en bezetting doet met mensen. Het is belangrijk dat wij en onze kinderen en kleinkinderen uw verhalen horen.” Traditiegetrouw waren ook dit jaar weer de bijzondere voertuigen van Keep them Rolling te bewonderen op het plein voor het gemeentehuis.

veteranendag 2
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
veteranendag 1
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-