Coronavirus

Kerstwens voor alle inwoners van gemeente Dinkelland

Publicatiedatum: 
25 dec 2018
Beste inwoners van Dinkelland,

Kerstmis staat voor de deur. Dit jaar hebben de feestdagen voor mij een bijzondere glans. Dat realiseerde ik mij pas toen ik dit jaar het kerstnummer ‘Driving home for Christmas’ hoorde op de radio. Na mijn installatie als burgemeester van uw gemeente ben ik neergestreken in Weerselo. Daar vier ik dit jaar samen met mijn familie voor de eerste keer de feestdagen in ons nieuwe (t)huis.

De afgelopen maanden stonden voor mij in het teken van kennismaking. Kennismaking met de bijzondere facetten die onze gemeente te bieden heeft. Het afwisselende coulisselandschap, de prachtige natuurgebieden met mooie fiets- en wandelroutes, de meanderende Dinkel, de dorpen en kernen met actieve verenigingen, het stadje met een diversiteit aan kunst en het ijverige, lokale bedrijfsleven. Maar in het bijzonder, de kennismaking met warme en barmhartige inwoners, die omzien naar elkaar en Noaberschap hoog in het vaandel hebben. Inwoners die samen aan de slag willen en initiatief tonen om hun straat, buurt, dorp en gemeente nog mooier en krachtiger te maken. Daar ben ik aangenaam door verrast.

Bovendien heb ik mogen proeven van de prachtige gewoonten en gebruiken in onze gemeente. Tradities die zijn doorgegeven van generatie op generatie. Zoals carnaval met al z’n rituelen, het handmatig beieren met drie klokken in de Sint Nicolaastoren, het vlöggelen in Ootmarsum en de roep van de Midwinterhoorn, die nu overal in onze gemeente te horen is. Tradities die ik graag samen met u wil omarmen, omdat ze van groot belang zijn voor de identiteit en saamhorigheid van onze samenleving.

Ook kerst is bij uitstek een feest dat omgeven is met tradities. Dat is ook goed zichtbaar in onze kernen, dorpen en stad. Naast versierde huiskamers, tuinen en straten zie ik veel initiatieven waar deze dagen nostalgie en samenzijn de boventoon voeren. Initiatieven waarbij we samen stilstaan bij de kerstgedachte en extra omkijken naar familie, vrienden en buren in de omgeving. Dat vind ik mooi om te zien.

Ik wens u en uw geliefden een heel fijn kerstfeest toe en een goede jaarwisseling!

Met vriendelijke groet,
John Joosten
Burgemeester van Dinkelland

kerst
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
`-