Coronavirus

Kinderen van de Alexanderschool ontbijten met burgemeester Joosten

Publicatiedatum: 
7 nov 2018
Een goede start van de dag begint met een goed ontbijt. Dat geldt zeker voor kinderen. En ontbijten is natuurlijk veel leuker als je dit samen doet. Daarom zijn 24 kinderen van de Alexanderschool vanmorgen in de raadszaal van Dinkelland aangeschoven voor het Burgemeestersontbijt. Hiermee gaven zij, samen met burgemeester Joosten, het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt.

Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over, blijkt uit verschillende onderzoeken. Of ontbijten niet gezond. “Een gezond ontbijt is belangrijk vindt burgemeester Joosten. “Het zorgt voor energie om te leren, spelen en sporten. Het is goed om dit onder de aandacht te brengen bij kinderen en dat hebben we vanmorgen op een leuke manier gedaan.” Burgemeester Joosten is één van de 275 burgemeesters in Nederland die in de week van Het Nationaal Schoolontbijt mee hebben gedaan aan het Burgemeestersontbijt.

De kinderen en de burgemeester maakten tijdens het ontbijt kennis met elkaar. Eerst vertelde burgemeester Joosten over de gemeenteraad. Vervolgens mochten de kinderen hem allerlei vragen stellen. Zo wilden zij graag weten welke auto hij heeft. Maar ook of de burgemeester wel eens op de bank zit met een zak chips. En is het eigenlijk wel eens vervelend om burgemeester te zijn? Want heb je dan wel vrije tijd? Ook de muzieksmaak, de leeftijd, de woonplaats en de huisdieren van de burgemeester kwamen aan bod. Hij sloot het ontbijt af door een stuk voor te lezen uit zijn favoriete kinderboek ‘Arendsoog’. “Ik kijk met plezier terug op deze ochtend”, vertelt Joosten. “Het was ontzettend leuk om de kinderen aan de ontbijttafel te ontmoeten.”

Aan het eind van het bezoek overhandigde burgemeester Joosten een cheque met een bedrag van € 250,- aan de kinderen. Dit bedrag betaalt hij symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen hebben verzorgd en is een donatie aan Stichting Kinderpostzegels. Deze stichting maakt zich sterk voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.

Groepsfoto bgm ontbijt Dinkelland
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-