Coronavirus

Kookadvies Oldenzaal en omstreken opgeheven

Publicatiedatum: 
10 sep 2021

Het kookadvies voor de regio Oldenzaal, De Lutte, Losser en omstreken (waaronder een klein deel van Dinkelland) is opgeheven. Dat betekent dat klanten hun drinkwater voor consumptie niet langer drie minuten hoeven te koken. De betrokken klanten zijn hierover geïnformeerd.

Groen licht

Vrijdagmiddag kwamen de laatste definitieve testresultaten binnen. Deze lieten zien dat er geen enterococcen en E. coli bacteriën meer in het drinkwater zitten. Het water is dus weer volledig veilig om te drinken.

Vermoedelijke oorzaak

De afgelopen dagen heeft Vitens hard gewerkt om de oorzaak van de besmetting te achterhalen. Vermoedelijk zit de bron van de besmetting in een van de drinkwaterreservoirs. Deze is dan ook buiten bedrijf gesteld en wordt de komende periode grondig geïnspecteerd, gereinigd en bemonsterd. Pas als de kelder weer gegarandeerd veilig is, wordt deze in bedrijf genomen.

Klanten informeren

Vitens heeft alle klanten per e-mail op de hoogte gesteld. Ook via social media en lokale radio worden klanten geïnformeerd over het opheffen van het kookadvies.

Bron: Vitens.nl 

kokend water
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-