Coronavirus

Kookadvies wederom verlengd voor Oldenzaal en omstreken

Publicatiedatum: 
9 sep 2021

Het kookadvies voor de regio Oldenzaal, De Lutte, Losser en omstreken (waaronder een klein deel Dinkelland) wordt wederom verlengd, in ieder geval tot en met zaterdag 11 september. Vitens werkt hard om de kleine hoeveelheid bacteriën nog uit het water te krijgen. Betreffende huishoudens zijn door Vitens met een mailing geïnformeerd.

Vooruitgang
Uit de meest recente testresultaten blijkt dat er geen E. coli meer is in het waterreservoir Tankenberg. Wel worden er nog een zeer minimale hoeveelheid bacteriën op een klein aantal andere locaties in het leidingnetwerk gezien. Dit komt doordat het schone water nog verder door het leidingnetwerk moet doorspoelen. Vitens reinigt de leidingen extra op de plekken, waar de bacterie nog in minimale hoeveelheden wordt aangetroffen.  

Waarom verlenging?
De bacteriën uit het leidingnet krijgen kost helaas meer tijd dan verwacht. Vitens wil met alle mogelijke zekerheid kunnen zeggen dat er geen bacteriën meer in het drinkwater zitten, omdat het drinkwaterbedrijf geen enkel risico met de gezondheid van klanten wil nemen. De uitslagen van de meest recente tests verwachten worden op zaterdag verwacht.

Wat doet Vitens om het probleem te verhelpen?
• Ze blijft de waterleidingen schoonspoelen.
• En neemt continu een groot aantal tests af in de omgeving om de kwaliteit te monitoren.

Het kookadvies werd op donderdag 2 september afgegeven nadat E. coli en enterococcen waren aangetroffen in het drinkwater (zie voorgaande persberichten van 6 en 2 september). 

Meer informatie op:
Drinkwaterkookadvies Oldenzaal en omstreken | Waterbedrijf Vitens
Waterstoring.nl | De site met alle actuele storingen en werkzaamheden van uw drinkwaterbedrijf