Coronavirus

Maatregelen coronavirus Dinkelland

Publicatiedatum: 
13 mrt 2020

Op 12 maart heeft premier Rutte tijdens een persconferentie een beroep gedaan op iedereen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze maatregelen hebben ook invloed op onze dienstverlening. De gemeente Dinkelland volgt de richtlijnen van het RIVM, zie daarvoor https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Wat betekent dit voor onze dienstverlening?
Het gemeentehuis blijft gewoon open. Het zwembad en de gemeentelijke sporthallen zijn gesloten. De balie Burgerzaken blijft gewoon open. Andere afdelingen zijn allemaal telefonisch bereikbaar. Wel willen we u vragen zoveel mogelijk gebruik te maken van onze digitale dienstverlening via www.dinkelland.nl 

Evenementen
Tot en met 31 maart zijn alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 mensen afgelast. Dat betekent ook dat de Voorjaarskermis in Denekamp niet doorgaat.
De weekmarkt blijft voorlopig wel doorgaan.

Heeft u klachten?
Heeft u milde verkoudheidsklachten en/of minder dan 38,0 graden koorts? Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. U hoeft de huisarts niet te bellen.

Worden uw klachten erger?
Hebt u koorts (meer dan 38 graden Celsius) en hoest of ademt u moeilijk? Bel dan met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Neem verder de volgende landelijke richtlijnen in acht:

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
  • Scholen in het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.


Begrip
Het zijn ingrijpende maatregelen. Maar het is helaas noodzakelijk om het coronavirus in te dammen. Ondanks deze maatregelen is het de bedoeling dat het werk zoveel mogelijk doorgaat. Dit kan leiden tot allerlei vragen en praktische problemen. We doen daarom een beroep op u begrip, flexibiliteit en gezond verstand.


Bekijk hier de poster 'Coronavirus: wat moet je doen?'
 

maatregelen coronavirus
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-