Coronavirus

Meld je aan voor de Landelijke Opschoondag

Publicatiedatum: 
19 feb 2021

Op zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag. Een mooie gelegenheid om met elkaar te werken aan een schone(re) omgeving. Doe mee en maak een opschoon-ommetje om het zwerfafval in Dinkelland op te ruimen. Zo gaan we schoon en fris de lente in!

Elk jaar organiseren gemeenten in Nederland de Landelijke Opschoondag. Ook Dinkelland doet al een aantal jaren mee. Help jij op 20 maart ook mee? “Dat kan dit jaar helaas alleen in een klein gezelschap”, benadrukt wethouder Ben Blokhuis. “Wandel bijvoorbeeld langs plekken waar je graag komt en maak er een opschoon-ommetje van. Zo haal je een frisse neus en zorg je tegelijkertijd voor een zwerfvuilvrije omgeving. Ik roep iedereen op om mee te doen! Zo doen we, op gepaste afstand, toch nog iets samen.”

Meld je aan en ontvang een handige opruimset

Wil je meehelpen om jouw buurt een stukje schoner te maken? Meld je dan vóór 10 maart aan door een mail te sturen naar afval@noaberkracht.nl. Vermeld bij aanmelding jouw naam, adresgegevens en of je alleen, met je eigen huishouden of met z’n tweeën op pad gaat (in verband met het aantal opruimsets). Wij zorgen ervoor dat een week van tevoren op de gemeentewerf hesjes, prikkers, vuilniszakken en handschoenen klaarliggen en halen het materiaal en zwerfvuil na afloop van de actie weer bij jou op.

Veiligheid

Vanwege corona is er geen gezamenlijk start of eindpunt. Iedereen gaat alleen, met eigen huishouden of samen met één bekende op pad. En ook tijdens Landelijke Opschoondag staat ieders gezondheid natuurlijk voorop. Daarom vragen we iedereen zich te houden aan de corona preventiemaatregelen tijdens de opruimactie: www.nederlandschoon.nl/preventiemaatregelen-corona.

Landelijke Opschoondag Dinkelland
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-