Coronavirus

Nette Toilette, nu ook in Dinkelland

Publicatiedatum: 
19 aug 2019

De eerste stickers pronken inmiddels al bij ruim 50 horecagelegenheden en andere bedrijven in Dinkelland. ‘Nette Toilette’ staat er op. Hier kunnen bezoekers gebruik maken van het toilet, zonder dat zij daarvoor moeten betalen of iets nuttigen. “Een mooi initiatief dat het toeristisch en gastvrije karakter van Dinkelland en Twente accentueert”, aldus wethouder Benno Brand.

De Stichting Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland en de gemeente hebben samen de ‘Nette Toilette’ geïntroduceerd in Dinkelland. Het initiatief werd op de eerste dag al omarmd door meerdere bedrijven “De ondernemers uit de gemeente Dinkelland tonen zich graag van hun gastvrije kant”, weet Jos Bosch, voorzitter van Stichting Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland. “Dat dringt zelfs door tot in het kleinste kamertje.” De horecagelegenheden en openbare voorzieningen waar men gratis gebruik kan maken van het toilet hebben zijn te herkennen aan de ‘Nette Toilette’-sticker op de deur of het raam.

Het idee achter de ‘Nette Toilette’ is overgewaaid uit Duitsland. Enkele Twentse gemeenten, waaronder Oldenzaal, Haaksbergen en Dinkelland, hebben het initiatief inmiddels overgenomen van de oosterburen. Het gemeentehuis van Dinkelland, gelegen te Denekamp, wordt een dezer dagen voorzien van de sticker. Alle Nette Toiletten in Dinkelland zijn te vinden op www.ootmarsum-dinkelland.nl. Ondernemers uit Dinkelland die mee willen doen aan het initiatief kunnen gratis een sticker afhalen bij het VVV-servicepunt in Ootmarsum.

Nette Toilette.JPG
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-