Coronavirus

Noodverordening i.v.m. corona

Publicatiedatum: 
13 mrt 2020

Veiligheidsregio Twente heeft op 13 maart een noodverordening afgekondigd. 
Het bericht zoals het door de veiligheidsregio is gepubliceerd leest u hieronder. 

“Laten we met elkaar onze verantwoordelijkheid nemen en de maatregelen die zijn afgekondigd echt serieus nemen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.” Aldus Sander Schelberg, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente.

Eerder vanmiddag is door minister Bruins van Medische Zorg en Sport een aanwijzing gegeven aan alle veiligheidsregio’s, met de opdracht om hier met spoed uitvoering aan te geven. Daarom is door de voorzitter van de Veiligheidsregio Twente een noodverordening afgekondigd. Hierdoor zijn alle evenementen met meer dan 100 personen in het gebied van de Veiligheidsregio Twente in de periode van 13 maart tot en met 31 maart 2020 verboden. Dit geldt daarnaast voor publieke locaties, zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. 

Schelberg is nu al onder de indruk van de wijze waarop organisaties, ondernemers en verenigingen uit eigen beweging uitvoering geven aan de landelijke maatregelen. “We hebben hier in Twente nog geen directe aanleiding, maar de minister wil ons wel een middel in handen geven om bijeenkomsten ook daadwerkelijk te verbieden. En dat moet dan ook voor iedereen duidelijk zijn: het is niet toegestaan om in Twente bijeenkomsten te houden met meer dan 100 mensen!”