Coronavirus

Noodverordening Kerspelweg Tilligte ingetrokken

Publicatiedatum: 
25 jun 2019

Op donderdag 16 mei is er door burgemeester Joosten een noodverordening afgekondigd aan de Kerspelweg te Tilligte in verband met de vondst van explosieven in de Hollandergraven. Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en daarom is de noodverordening per direct, op 25 juni, ingetrokken.

De gemeente Dinkelland heeft een bedrijf ingeschakeld dat zich heeft gespecialiseerd in het opsporen en opruimen van explosieven afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog (WOII). Er is onderzoek gedaan naar de mogelijke herkomst van de munitieartikelen. Tijdens WOII hebben in de directe omgeving van de locatie geen oorlogshandelingen plaatsgevonden. De aangetroffen munitie is hier niet van afkomstig en het vermoeden bestaat dat de munitie op die plek is gedumpt. Er is een zeer diverse verscheidenheid aan munitie en restanten uit de WOII gevonden. De EOD heeft de gevonden munitieartikelen opgehaald en vernietigd.

Treft u in onze gemeente munitie of andere restanten uit WOII aan?

Blijf uit de buurt van het explosief, raak het niet aan en neem het niet mee. Waarschuw direct de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Ook als u twijfelt of het een explosief is.

logo_dinkelland
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-