Coronavirus

Nu ook digitaal shoppen in Dinkelland

Publicatiedatum: 
15 apr 2020

Na Enschede, Oldenzaal, Hengelo en Rijssen volgt ook de gemeente Dinkelland met een eigen online webshop www.koopinDinkelland.nl. Om de coronacrisis te overleven, bundelen Dinkellandse ondernemers hun krachten. Op Koop In Dinkelland kun je online shoppen bij jouw favoriete lokale winkels of horecagelegenheid! Je ondersteunt zo de lokale ondernemers in Dinkelland tijdens deze rare tijd. Daarnaast heb je gemak van supersnelle en veilige bestelling, betaling en levering!

Kopen in heel Dinkelland
Voor Dinkelland is bewust gekozen voor een gezamenlijke inkoop in de hele gemeente. Dat is een uniek concept binnen dit project. Inkopen kunnen dus gedaan worden in de hele regio Denekamp, Ootmarsum en Weerselo. Van kledingwinkels tot drogisterijen en van woonstyleshops tot horeca. Alle ondernemers van de verschillende ondernemersverenigingen zijn hiervoor benaderd en kunnen te allen tijde nog aansluiten bij dit project.

Simpel online bestellen
Het platform werkt eenvoudig. Na een korte introductie kan de consument online diverse producten bestellen bij horecazaken en winkels. MSG post- en koeriersdiensten, samen met StoreKeeper oprichter van het platform, bezorgt de bestelde artikelen bij de klant. Als de klant een keuze heeft gemaakt, kan er per bedrijf of per categorie worden besteld. Alle producten komen samen in het winkelmandje, waarna de bestelling in één keer wordt afgerekend.

Nog dezelfde dag bezorgd
Bestellingen die van maandag tot en met zaterdag op de dag voor 12.00 uur worden gedaan, worden dezelfde dag nog thuisbezorgd. De ondernemer zorgt dat de bestelling klaarstaat, zodat een koerier deze naar een centraal distributiepunt kan brengen van waaruit het verder gedistribueerd gaat worden. Betalen kan op allerlei manieren en de ondernemer ontvangt binnen enkele dagen zijn geld. De bezorgkosten zijn voor de consument laag gehouden en bedragen gemiddeld € 3,- per bestelling.

Gezamenlijk initiatief
De online webshop voor ondernemers in Dinkelland is in het leven geroepen door de gemeente Dinkelland en de ondernemersverenigingen uit Ootmarsum, Denekamp en Weerselo. De coördinatie is in handen van de Stichting Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland. Door deze onderlinge samenwerking kan nu ook in Dinkelland snel en eenvoudig online worden gewinkeld.

(Dit is een persbericht van VVV Ootmarsum-Dinkelland)