Coronavirus

Oldenzaalse gemeenteraad vergadert in raadszaal Dinkelland

Publicatiedatum: 
17 sep 2020

De raadsvergadering van de Oldenzaalse gemeenteraad vindt vanaf 21 september in de raadszaal van de gemeente Dinkelland plaats. Voor het eerst in de Oldenzaalse politiek wordt de vergadering van de raad in een andere gemeente gehouden. De reden om uit te wijken naar een andere locatie is dat alle 23 Oldenzaalse raadsleden hier met elkaar in één ruimte kunnen vergaderen mét in achtneming van 1,5 meterafstand.

De raadszaal in Oldenzaal is een stuk kleiner dan die in Denekamp waar de gemeente Dinkelland is gevestigd. Tijdens de afgelopen raadsvergaderingen in Oldenzaal konden alleen zes fractievoorzitters aan tafel in de raadszaal plaatsnemen. De overige raadsleden zaten elders in de raadszaal of in één van de vergaderruimtes in het stadhuis. Op deze manier kon volgens de leden van de Oldenzaalse gemeenteraad het debat niet optimaal worden gevoerd. Voor een goed debat is ieders aanwezigheid en de non-verbale communicatie, zoals oogcontact en lichaamstaal, essentieel. De griffie heeft gekeken naar een andere passende locatie voor de raadsvergadering. De raadszaal van de gemeente Dinkelland bood uitkomst.

Gastvrijheid van noabers
“We zijn de gemeente Dinkelland erg dankbaar dat zij haar raadszaal ter beschikking stelt. Een passende locatie in een prachtige buurtgemeente voor onze gemeenteraad. Zo blijkt maar weer dat we vanuit het noaberschap veel voor elkaar kunnen betekenen”, aldus Patrick Welman, burgemeester gemeente Oldenzaal. Daar is John Joosten, burgemeester van gemeente Dinkelland het helemaal mee eens: “In deze bijzondere tijd is het extra belangrijk om er voor elkaar te zijn en elkaar te helpen. Oldenzaal is van harte welkom bij ons”.

Publieke tribune blijft dicht
Voorlopig vindt iedere raadsvergadering van Oldenzaal in Denekamp plaats. De publieke tribune tijdens de raadsvergadering van de gemeente Oldenzaal blijft dicht in Denekamp. De raadsvergadering kan live worden gevolgd via de website www.oldenzaal.nl/raadonline. De Politiek Fora worden wel in Oldenzaal gehouden, omdat hierbij een delegatie van raads- en forumleden aanwezig is.

raadzaal denekamp in de 'corona-opstelling'
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-