Coronavirus

Ondernemer zoekt student. Hulp in het onderwijswoud.

Publicatiedatum: 
27 nov 2018
Veel ondernemers willen graag werken met studenten en afstudeerders. Ze geven nieuwe inzichten, frisse blikken. Kunnen een onderwerp waar je al langer mee rondloopt nou eindelijk eens voor je onderzoeken. Maar waar te beginnen in het woud van het hoger onderwijs? Is het meer iets voor het MBO of toch voor het HBO? Veel ondernemers worstelen met deze vragen. En als ze dan bij onderwijsinstellingen aan willen kloppen, dan is de grote vraag: waar? Met de komst van de onderwijs- en innnovatiemakelaar willen de gemeenten Dinkelland en Tubbergen ondernemers de helpende hand bieden in deze zoektocht.

Sinds medio november vervult Remon Workel deze rol: “Vanuit mijn werk voor Dinkelland, Tubbergen en Noaberkracht kwam ik al vaak in aanraking met het onderwijs. Ook wij worstelden met de vraag hoe we kunnen samenwerken met het onderwijs. Bij welke opleiding moet je zijn? Wat zijn de eisen? Hoe formuleer ik een goede opdracht? De afgelopen periode heb daarin de nodige kennis opgedaan. Ik heb daarnaast een netwerk opgebouwd binnen het onderwijs en bouw dit netwerk steeds verder uit. Ons idee was eigenlijk heel simpel: waarom zouden we deze kennis en het netwerk ook niet in kunnen zetten voor onze lokale ondernemers? Rondvraag door onze bedrijfsconsulenten leerde dat ondernemers positief tegenover dit idee van de onderwijs- en innovatiemakelaar stonden. Daarom hebben we de rol nu geïntroduceerd. In eerste instantie als proef voor 1,5 tot 2 dagen per week gedurende twee jaar”.

Dus ben jij ondernemer en wil je graag samenwerken met het onderwijs, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je bijvoorbeeld meer kennis in huis halen met studenten, een onderzoek laten uitvoeren of ben je op zoek naar een goede ingang binnen het onderwijs? Neem dan contact op!

Onderwijsinstellingen, of kennisinstellingen zoals ze ook wel worden genoemd, hebben tegenwoordig veel meer te bieden dan alleen de welbekende stages en afstudeeropdrachten. Het onderwijs wil meer en meer werken met opdrachten uit de echte praktijk. Dus er zijn echt oprecht veel mogelijkheden om nieuwe kennis binnen te halen in je bedrijf. Neem vrijblijvend contact op met Remon Workel via 06-21517444 of via kennis@noaberkracht.nl voor meer informatie.

Infographic Innovatiemakelaar
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-