Coronavirus

Ontmoetingsavond pleegouders Dinkelland en Tubbergen vraagt om vervolg

Publicatiedatum: 
14 jun 2018

Het kunnen bieden van een veilige plek om te wonen voor kinderen is belangrijk. Een kind dat dit niet bij zijn of haar biologische ouders vindt, kan terecht bij pleegouders. De 14 Twentse gemeenten hebben onder andere het pleegouderschap gevat in een thema Duurzame gezinsvormen. De gemeenten gaan aan de slag om daarvoor meer aandacht te vragen. Zo ook de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Zij organiseerden samen met Stichting Pleegouder Overijssel een eerste ontmoetingsavond voor pleegouders.

Voor beide gemeenten is het belangrijk het pleegouderschap aandacht te geven. “Ieder kind verdient een gezin waarin ze op een veilige manier kan opgroeien. Dat vinden wij erg belangrijk en daar vragen wij aandacht voor. Als dat om wat voor reden dan ook niet bij de biologische ouders kan, zijn er pleegouders die deze taak op zich nemen”, vertelt wethouder Roy de Witte. En de waardering voor die inzet is groot. Wethouder Ilse Duursma vertelt: “Dat bewonderen wij enorm. Dit hebben wij ook uitgesproken op de ontmoetingsavond. Tijdens de avond zijn we met elkaar in gesprek gegaan om te zien en te horen waar zij tegenaan lopen en wat we kunnen doen om elkaar te helpen.”

Stichting pleegouder Overijssel

Stichting pleegouder Overijssel (SPO) ondersteunt pleegouders in heel Overijssel door informatievoorziening, het organiseren van bijeenkomsten en het bieden van een luisterend oor. Frida Kikkert van SPO vertelt: “Pleegouderschap kan soms lastig zijn en de praktijk leert dat het delen van ervaringen en elkaar ontmoeten heel waardevol is. Op dat soort momenten kan men van elkaar leren en dat is erg prettig. Resultaat van de avond in Dinkelland en Tubbergen is dat er een gespreksgroep pleegouders is ontstaan. In deze gespreksgroepen is aandacht voor het delen van ervaringen en het ontmoeten van elkaar. De groep is nog niet vol, dus er is ruimte voor meer pleegouders. Als er pleegouders in de gemeenten zijn die zich willen aansluiten bij de gespreksgroep, kan dat. Neem dan contact op met SPO.”

Ook pleegouder worden of deelnemen in een gespreksgroep?

Bent u pleegouder en wilt u deelnemen in een gespreksgroep in Dinkelland en Tubbergen? Neem dan contact op met SPO. Bent u nog geen pleegouder maar zou u dat wel graag willen worden? Pleegouders zijn in beide gemeenten nodig. “Er is een tekort aan pleegouders dus we zijn altijd op zoek naar ouders die zich als pleegouder willen aanmelden. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.stichting-pleegouders-overijssel.nl”, vertelt Kikkert.

homesweethome
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-