Coronavirus

Opening bibliotheek op school in Tilligte

Publicatiedatum: 
17 mei 2019

Met een originele openingshandeling opende wethouder Ilse Duursma woensdag de bibliotheek op school in Tilligte. Onderwijs, de bibliotheek Dinkelland en de gemeente Dinkelland werken samen in het concept de Bibliotheek op School. Door de bieb naar school te brengen is er elke dag aandacht voor lezen.

Het concept de Bibliotheek op School komt voort uit prestatieafspraken die gemaakt zijn tussen de gemeente en de bibliotheek. “In de prestatieafspraken is opgenomen dat laaggeletterdheid moet worden aangepakt en ontmoeten en bereikbaarheid mogelijk moet zijn in de bibliotheek”, vertelt wethouder Ilse Duursma. Als onderdeel van de prestatieafspraken moeten eind 2020 alle basisscholen in Dinkelland een bibliotheek op school hebben. Basisscholen in Deurningen, Rossum, Saasveld, Weerselo, Lattrop en Noord-Deurningen hebben al een bieb op school. De andere kernen volgen nog.

In Tilligte is de bibliotheek feestelijk geopend. Met het omduwen van een reeks boeken opgesteld als dominosteentjes deed wethouder Ilse Duursma dat. “We zijn precies op de helft van het aantal basisscholen dat moet worden voorzien van een bibliotheek op school en daar zijn we blij mee. Door het zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden verwachten wij ook dat er veel gebruik van wordt gemaakt. Dat er veel gelezen wordt en we hierdoor het plezier van lezen kunnen overbrengen. En daarmee ook laaggeletterdheid kunnen voorkomen.”

Bert Jaspers, specialist onderwijs bij de bibliotheek Dinkelland is enthousiast over de voortgang van het concept: “We vinden het belangrijk kinderen en jongeren te stimuleren meer te gaan lezen. Daarnaast willen wij hen leren verstandig om te gaan met internet en de sociale media. De Bibliotheek helpt het onderwijs graag om deze doelen te bereiken, zowel met inspirerende boeken als met leesbevorderende activiteiten en een goede digitale lees- en leeromgeving.”

Informatie
Meer informatie over de bibliotheek op school is te vinden op: www.debibliotheekopschool.nl

opening bieb op school Tilligte
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-
opening bieb op school Tilligte - boekendomino
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-