Coronavirus

Praat mee over Dinkellands Sportakkoord op 16 juli

Publicatiedatum: 
2 jul 2019

Wij vinden het belangrijk dat mensen kunnen sporten en bewegen. Dat is niet alleen goed voor lichaam en geest, maar stimuleert ook een gezonde levensstijl. En het levert ook nog eens leuke contacten op.

In Dinkelland kennen we een Sportnota waarin de gemeente aangeeft hoe zij sport en bewegen ondersteunt. Maar die nota stamt al uit 2008. Het college en de gemeenteraad van Dinkelland willen daarom nu aan de slag met iets dat beter past in de huidige tijd: een Dinkellands Sportakkoord. Dit doen wij graag samen met alle partijen die met sport en beweging te maken hebben, zoals sportverenigingen, maar ook commerciële aanbieders (sportschool, fitness, e.d.) en fysiopraktijken.

Zit u in het bestuur van een sportvereniging, fitnessorganisatie, sportschool, fysiopraktijk of andere organisatie die iets doet op het gebied van sporten en bewegen?
Dan bent u van harte uitgenodigd op dinsdag 16 juli 2019 van 19.00 tot 21.00 uur in de Raadzaal van het gemeentehuis in Denekamp, Nicolaasplein 5. Graag voor 12 juli 2019 aanmelden voor deze avond via rik.stamsnieder@noaberkracht.nl (maximaal twee personen per organisatie).

Wij gaan op deze avond met u in gesprek over de onderstaande onderwerpen, die ook aan de orde komen in het Nationaal en Regionaal Sportakkoord:

  1. Inclusief sporten & bewegen;
  2. Duurzame sportinfrastructuur;
  3. Vitale sport- en beweegaanbieders;
  4. Positieve sportcultuur;
  5. Vaardig in bewegen;
  6. “Topsport die inspireert” (krijgt in de loop van 2019 uitwerking).

Vanzelfsprekend is er ook ruimte om andere onderwerpen in te brengen en te bespreken.
De informatie die we deze avond verzamelen, nemen we zo veel mogelijk mee in het Sportakkoord.

Na de zomervakantie zullen wij de resultaten terugkoppelen en hopelijk een akkoord kunnen presenteren waarin alle thema’s een plek krijgen. Mocht u nog aanvullende vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met projectleider Iwan Bult op 06-12978541.

We zien u graag  op 16 juli

Met vriendelijke groet,
Benno Brand
Wethouder Sport

schoenen Lokaal Sportakkoord
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-