Coronavirus

Recht op goede zorg, ook met een lager inkomen

Publicatiedatum: 
7 dec 2020

Een lager inkomen of een uitkering? Hoge zorgkosten vanwege een chronische ziekte of beperking? De gemeente Dinkelland vindt dat iedereen recht heeft op goede zorg. De gemeente betaalt mee aan de kosten voor de premie van een goede zorgverzekering. Zo blijft de premie betaalbaar, bent u goed verzekerd en verkleint u de kans op onverwachte kosten aanzienlijk.

Deze collectieve zorgverzekering heet de ‘GarantVerzorgd’. De gemeente Dinkelland biedt deze verzekering aan in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis. Of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor de zorgverzekering hangt af van de situatie en de samenstelling van het huishouden. Is het gezamenlijke netto maandinkomen lager dan 130% van het sociaal minimuminkomen? Dan komt u in aanmerking voor deze verzekering. Is het inkomen hoger, dan komt u niet in aanmerking. Om te controleren of u voor deze collectieve zorgverzekering in aanmerking komt, kunt u de website www.gezondverzekerd.nl bezoeken. U moet dan kiezen voor de gemeente Dinkelland.

Hebt u een vraag over de collectieve zorgverzekering van Menzis?
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus wordt er géén spreekuur georganiseerd zoals andere jaren. U kunt nu op twee manieren uw vraag stellen:

  1. U kunt telefonisch contact opnemen met de overstapcoach van Menzis. Het telefoonnummer is 088 222 4080. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 19.00 uur, tegen een lokaal tarief.
  2. U kunt gebruik maken van een digitaal spreekuur. De digitale spreekuren worden in Dinkelland mogelijk gemaakt door de zorgverzekeraar. De coaches zijn beschikbaar voor digitale spreekuren via een online agenda op de pagina: https://spreekuur.gezondverzekerd.nl/menzis. De beschikbaarheid van de coaches vindt u in de digitale agenda.


Zowel de overstapcoach als de coaches die de digitale spreekuren houden kunnen de vragen beantwoorden en helpen bij de overstap van de zorgverzekering naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente. Ook kunnen deze coaches meekijken welk pakket het meest geschikt is en eventueel uw pakket aan laten passen.

Wilt u zelf de overstap van uw eigen zorgverzekering naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente regelen of diverse zorgverzekeraars vergelijken? Kijk dan op de website www.gezondverzekerd.nl en kies hier voor de gemeente Dinkelland. Via deze website is het ook mogelijk om van pakket te wisselen. 

Wanneer overstappen?
Overstappen naar een andere verzekering is vanaf nu mogelijk. U kunt overstappen tot 1 januari 2021.

Zorgverzekering illustratie
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-