Coronavirus

Samen ontbijten in de raadzaal

Publicatiedatum: 
9 nov 2019

Een goed ontbijt is de beste start van de dag. En wat is er leuker dan samen ontbijten? Samen ontbijten met de burgemeester en wethouder natuurlijk. Dat is wat 27 kinderen van basisschool De Veldkamp uit Denekamp hebben gedaan. In de raadzaal van Dinkelland gaven zij samen met burgemeester Joosten en wethouder Blokhuis het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. 

Veel kinderen slaan ’s ochtends nog steeds hun ontbijt over of ontbijten niet gezond, blijkt uit verschillende onderzoeken. “Vanmorgen bleek dat veel van de kinderen wel ontbijten en dat is natuurlijk hartstikke mooi. Ik hoop dat ze dit blijven doen, want jong geleerd is oud gedaan.” Burgemeester Joosten onderstreept met het schoolontbijt, net als 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van gezond ontbijten.

Aan de ontbijttafel praatten de kinderen uit groep 8, de wethouder en de burgemeester over gezond ontbijten. Zo vinden Noor, Nikki en Amel zaterdag en zondag de leukste dagen om te ontbijten, want dan is het weekend en heb je de tijd om gezellig te kletsen. Ook is het ontbijt dan vaak net wat lekkerder, met een gebakken ei of verse broodjes van de bakker.  Sven en Loek slaan hun ontbijt nooit over en starten de dag het liefst met een belegde boterham. “Ik neem zelfs 5 boterhammen mee naar school!”, aldus een enthousiaste Sven. 

Na het ontbijt mochten de leerlingen alle vragen die zij voor de burgemeester hadden, aan hem stellen. Waar komt hij bijvoorbeeld vandaan? Wie is eigenlijk die andere meneer die aanwezig is? Heb je als burgmeester ook te maken met andere gemeenten? Hoeveel lintjes knipt de burgmeester eigenlijk? En heeft de burgemeester weleens vrij of moet hij altijd werken?

“We kijken met plezier terug op deze ochtend”, vertelt burgemeester Joosten. “Het was ontzettend leuk om met de kinderen te ontbijten in de raadzaal.” De burgemeester bedankte de kinderen voor het meegebrachte ontbijt met een donatie aan Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De leerlingen namen de cheque met een bedrag van €250,- in ontvangst.

Groepsfoto Burgemeestersontbijt Dinkelland
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-