Coronavirus

Schakel op 1 april van start, dé plek voor vragen over welzijn, inkomen, jeugd en zorg.

Publicatiedatum: 
31 mrt 2021

Schakel is dé plek waar inwoners van de gemeente Dinkelland vanaf 1 april terecht kunnen voor al hun vragen over Welzijn, Inkomen, Jeugd en Zorg. Bij Schakel werken verschillende organisaties samen om alle inwoners van onze gemeente te ondersteunen waar nodig. Schakel vindt, verbindt en ondersteunt. De organisaties verbonden aan Schakel zijn: Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD), Wijkracht, gemeente Dinkelland en gemeente Tubbergen.

De ondersteuning die Schakel biedt is voor iedereen anders. Het doel? Meer welzijn voor de inwoners, zijn of haar gezin of familie. De hulp die Schakel biedt verschilt van het geven van informatie en advies tot een tijdje ‘meelopen’. Wat nodig is, bespreken we samen. “Vragen over verlies van werk en inkomen, huishoudelijke hulp of wanneer men zich zorgen maakt over iemand, gevoelens van onveiligheid en kinderopvang”, licht wethouder Ilse Duursma  toe.

Eén plek voor vragen

“Schakel is eenduidig, helder en eenvoudig”, zegt directeur Hans Weusthof van SWTD. “We werken al langer nauw samen met andere welzijnsorganisaties en dat ging prima. Dit deden wij altijd in ‘Wij in de Buurt’. Vanaf april gaan we ook een samenwerking aan met de gemeente en gaat ‘Wij in de Buurt’ op in Schakel. Zo hebben we één plek: met vragen ga je naar Schakel en je wordt geholpen. We zijn er erg enthousiast over en verwachten dat dit echt een meerwaarde heeft voor de inwoners.”

Volgende stap

Cevdet Örnek, directeur Wijkracht, sluit zich hierbij aan: “Met Schakel zetten we samen een volgende stap waarmee het voor inwoners duidelijker wordt en zij de informatie en ondersteuning krijgen die nodig is. We streven naar een samenleving waarin alle mensen mee kunnen doen, meetellen en omzien naar elkaar. Daar denken we met Schakel een goede bijdrage aan te kunnen geven.”

Eerder signaleren

“We willen ondersteuning en zorg kwalitatief goed, betaalbaar en bereikbaar houden. De verwachting is dat door de intensievere samenwerking er ook eerder gesignaleerd kan worden. Dat problematiek sneller in beeld is zodat we kunnen voorkomen dat er uiteindelijk sprake is van zware problematiek of dure zorg ingezet moet worden, kortom Schakel vindt, verbindt en ondersteunt”, besluit de wethouder.

Langskomen, bellen of mailen

In het gemeentehuis van Dinkelland is een speciale ruimte waar inwoners tussen 09:00 tot 12:00 uur in gesprek kunnen met een medeweker van Schakel (Vanwege corona tijdelijk alleen op afspraak). Schakel is tussen 09:00 en 12:00 uur ook telefonisch bereikbaar op nummer 0541-854401. Mailen kan naar info@schakeldinkelland.nl. Op de website www.schakeldinkelland.nl meer informatie over Schakel en wat Schakel voor de inwoners van gemeente Dinkelland kan betekenen.

Bij de Schakel met Ilse duursma en Cevdet Örnek
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-