Coronavirus

Snoeien beplanting langs openbare wegen en voetpaden

Publicatiedatum: 
11 feb 2020

Nog even en dan gaat de temperatuur omhoog en wordt de natuur weer groen. Een prachtig gezicht, maar bomen, hagen en struiken die over de openbare weg hangen kunnen ook voor overlast of zelfs onveilige situaties zorgen. Bijvoorbeeld een haag die de stoep versmalt waardoor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen er niet goed langs kunnen. Of laaghangende takken die gevaarlijk zijn voor het verkeer, omdat mensen een inrit of bocht niet meer kunnen overzien.

Dit soort situaties zijn voor niemand prettig. Daarom vragen we u ervoor te zorgen om beplanting uit uw tuin te snoeien zodat deze niet voorbij uw erfgrens groeit. Als wij zien dat beplanting overlast of onveilige situaties veroorzaakt dan krijgt de eigenaar een verzoek dit te verwijderen. Gebeurt dat niet dan verwijdert de gemeente de beplanting die buiten de erfgrens groeit op kosten van de eigenaar.

Onveilig groen of overlast van groen gezien?

Dan kunt u dit melden bij de gemeente via de website: www.dinkelland.nl/melding-doen. Ook andere meldingen over de openbare ruimte, zoals vernielingen, losliggende stoeptegel of zwerfafval kunt u hier doen.

snoeischaar
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-