Coronavirus

Sportcomplex Dorper Esch opgeleverd

Publicatiedatum: 
13 dec 2019

Op vrijdag de dertiende is sportcomplex Dorper Esch opgeleverd. Burgemeester John Joosten en Erik Lammerink van het aannemersconsortium Noabers hebben formeel hun handtekening gezet voor de overdracht. Bovendien zorgen de Noabers de komende dertig jaar voor het onderhoud van het complex. Ook wethouder Benno Brand die sport in zijn portefeuille heeft, was hierbij aanwezig. De feestelijke opening voor alle inwoners van Dinkelland is op zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020.

“Het is een traject geweest waarbij in de voorbereiding én in de uitvoering goed is samengewerkt. Ook is Dorper Esch zo veel mogelijk open gebleven tijdens de bouw”, zegt burgemeester Joosten. “Ik maak graag een groot compliment aan het adres van het personeel van Dorper Esch, de gebruikers, bouwconsortium Noabers en de inwoners! Zonder de inzet en het begrip van iedereen was dit niet mogelijk geweest.”

Erik Lammerink vult aan namens de Noabers: “Het mooiste van dit prachtige project is dat het een lokaal werk is. Wij hebben het project met drie Dinkellandse bedrijven gerealiseerd. Aannemersbedrijf Niehof, Leferink Architecten en Lammerink Installatiegroep nemen als hoofdpartijen deel aan het bouwconsortium, aangevuld met K3H Architecten en Reimink Zwembaden. Door de gemeente is de tender uitgezet als Design, Build & Maintain project. Hierdoor hebben wij de vrijheid gekregen om binnen de kaders een mooi plan uit te werken en gelijktijdig 30 jaar onderhoud mee te nemen. Wij zijn ook trots op het eindresultaat!”

Het startschot voor de renovatie en nieuwbouw van sportcomplex Dorper Esch klonk al in maart 2017 toen de gemeenteraad geld beschikbaar stelde voor een vernieuwd Dorper Esch. In augustus van dat jaar startte de aanbesteding en in februari 2018 werd de handtekening gezet tussen de gemeente Dinkelland en het lokale bouwconsortium Noabers. In de zomer van 2018 is echt begonnen met de bouwwerkzaamheden. “Dorper Esch is een modern, licht en open sportcomplex geworden, waarin verschillende sporten beoefend kunnen worden. Met een eigentijdse sporthal, een groot wedstrijdbad en een gezellig sportcafé om elkaar te ontmoeten”, aldus wethouder Brand. “Goed voor alle verenigingen, de scholen en natuurlijk alle inwoners van Dinkelland. Met deze accommodatie kunnen we weer jaren vooruit.”

Lammerink en Joosten ondertekenen voor de oplevering Dorper Esch
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-