Coronavirus

Sportveldje bij toekomstbestendige school ’t Kämpke

Publicatiedatum: 
22 jan 2018

De plannen voor het sportveldje in Lattrop lagen er al jaren, maar het lukte nog niet om het rond te krijgen. Toen basisschool ’t Kämpke met verbouwingsplannen kwam, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Door het verdwijnen van twee lokalen, ontstond een prachtige plek voor een sportveldje voor de school en het dorp. De school, inwoners en de gemeente Dinkelland werkten samen om er iets moois van te maken voor het hele dorp.

Het sportveldje is een initiatief van een aantal inwoners van Lattrop. De school bleek al snel een logische locatie; een centrale plek in het dorp, waardoor er ook nog wat toezicht op is. Maar het was zoeken naar een goede plek rond de school. Ondertussen was ‘t Kämpke bezig met renovatieplannen, omdat het dak vervangen moest worden. “Aangezien er minder leerlingen zijn, kan de school met twee lokalen minder toe. De lokalen werden gesloopt en de binnenkant van de school werd verbouwd. We zijn op dit moment nog bezig om de binnenkant verder op te knappen, zodat ’t Kämpke er straks weer jaren tegenaan kan”, vertelt directeur George in het Veld. Ook ontstond door het slopen van twee lokalen een prachtige plek voor het sportveldje.

De komende tijd worden de werkzaamheden aan het sportveldje en de school afgerond. Wethouder Duursma kwam alvast langs om het resultaat tot nu toe met eigen ogen bewonderen: “De school en het sportveldje zien er al prachtig uit! En door de verbouwing is de school ook weer toekomstproof. De puzzelstukjes vielen mooi in elkaar voor het sportveld. Goed om te zien hoe de partijen elkaar gevonden hebben en er zo samen iets moois van maken waar het hele dorp iets aan heeft!”

Schoolbestuur KONOT bekostigde de verbouwing grotendeels, de gemeente Dinkelland deed hier een extra bijdrage bij en stelde geld beschikbaar voor de renovatie van het dak. Het sportveld is gedeeltelijk gefinancierd met subsidies, een ander deel kwam van de inwoners van Lattrop die een stukje sportveld konden kopen voor 25 euro. De middenstip is per opbod verkocht.

“Bij de verbouwing van de school liet het dorp zich van zijn beste kant zien. Ouders hebben in de zomervakantie van 2017 onder andere meegeholpen bij sloop- en stripwerk. Door dit stukje zelfwerkzaamheid is er nu budget beschikbaar om de centrale hal in te richten en hebben de leerlingen straks een fijne plek”, aldus in het Veld.  

Op het sportveld ligt kunstgras, zodat het veld het hele jaar goed te gebruiken is. Er bevinden zich een basket, goaltjes en palen, zodat eenvoudig een net kan worden gespannen voor bijvoorbeeld volleybal of badminton. En niet alleen de leerlingen van ’t Kämpke kunnen er terecht, ook alle andere inwoners van Lattrop kunnen gebruikmaken van het sportveld. 

De officiële opening van het sportveld volgt dit voorjaar.

sportveld
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-

 

wethouder
Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-