Coronavirus

Stadtlohnallee Weerselo gaat voor Green to Colour

Publicatiedatum: 
15 mrt 2019

Het speelveldje aan de Stadtlohnallee; het is al een tijdje een ontmoetingsplek voor jongeren. Ze trappen er regelmatig een balletje en kunnen zich lekker uitleven op deze mooie plek. Maar de oudere buurtbewoners willen ook graag dat het voor hen een fijne plek wordt om samen te komen. Bovendien verdient de beplanting rondom de speelplek geen schoonheidsprijs. Dat moet anders, vindt de buurt.

Reden genoeg voor Paul Van der Tas om aan te kloppen bij de gemeente. In overleg tussen Alfons Hottenhuis, Contactpersoon Openbare Ruimte, en de buurt is gekeken wat er mogelijk is. “Je kunt gaan lopen klagen, maar daar schiet je niets mee op”, weet Paul. “Als je in gesprek gaat, letterlijk aan de keukentafel, dan maak je samen een plan waar iedereen achter staat. En we steken als buurt zelf natuurlijk ook de handen uit de mouwen, het moet van twee kanten komen.”

Zo heeft buurtbewoner Angelique, die zelf in het vak zit, het ontwerp gemaakt voor de beplanting. “Ik heb een korte stage gelopen bij Tuin- en Landschapsarchitect André Bijkerk en daar heb ik erg veel geleerd en inspiratie opgedaan. Als ik niet bij hem had stage gelopen dan was dit niet zo mooi geworden en daar ben ik André erg dankbaar voor”, vertelt ze.

De Stadtlohnallee mag ruim 3000 nieuwe planten verwelkomen. De omwonenden gaan al deze planten dit weekend zelf inpoten en zij gaan in het vervolg de beplanting onderhouden. Daarnaast is er een nieuw hek om het speelveld geplaatst.

Wat is Green to Colour?
Green to Colour is een gemixte samenstelling van gekleurde, vaste planten in het openbaar groen. Het soort planten dat gebruikt wordt voor Green to Colour vereist weinig onderhoud, is ruim in biodiversiteit en daarnaast een genot voor het oog.

Contactpersoon Openbare Ruimte
Hebt u ook vragen of wilt u meer informatie over wat u in uw omgeving kunt doen of hoe u deze anders kunt inrichten? Dan kunt u contact opnemen met onze Contactpersonen Openbare Ruimte (COR) Jan Busscher en Alfons Hottenhuis via tel. (0546) 854 100.

Licentie: 
Standaard licentie
Auteur: 
-